Οι Tango Legends, η φημισμένη ομάδα χορού και μουσικής ταγκό από την Αργεντινή, παρουσιάζει στις 28 και 29 Μαϊου στο Θέατρο Ριάλτο και στις 30 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών ένα πρόγραμμα γεμάτο πάθος και δεξιοτεχνία, το οποίο τιμά τη μνήμη του δημιουργού του Nuevo Tango, Άστορ Πιατσόλα, με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του.

Οι παγκοσμίου φήμης χορογράφοι και χορευτές του Αργεντίνικου tango, Πάνλο Σόσα και Μαριέλα Μαλκονάδο, μαζί με άλλους δέκα εξαιρετικούς χορευτές και μουσικούς αποκαλύπτουν με πάθος και αισθησιασμό το θρύλο του αυθεντικού tango.

Όπως λένε οι ίδιοι: «Θέλουμε να κάνουμε όλο τον κόσμο να χορεύει! Κάθε στιγμή στη ζωή μας είναι κατάλληλη για να χορέψουμε ένα tango… οτιδήποτε μας συμβαίνει -θλίψη, πόνος, έρωτας, χαρά- όλα μπορούν να γίνουν ένας χορός».

Έχοντας ταξιδέψει με τις παραστάσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου έχουν αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από τον διεθνή τύπο. 

Σε αυτό το ταξίδι οι καλλιτέχνες μοιράζονται με το κοινό τον ανεπανάληπτο αέρα του Μπουένος Άιρες, όπου κάθε γωνία του ήταν ένα ταγκό, με τη μαγεία του μπαντονεόν και του χορού, υποδεικνύοντας ότι το ταγκό συνεχίζει να είναι ζωντανός τρόπος έκφρασης, άρρηκτα δεμένος με την ταυτότητα της χώρας τους, της Αργεντινής.

Το κάθε χορευτικό κομμάτι που παρουσιάζουν χαρακτηρίζεται από απίστευτη αριστοτεχνία και εκρηκτικό αισθησιασμό και συνοδεύεται από τις μαγικές νότες των μουσικών, εντυπωσιακά κοστούμια και μεγάλη κομψότητα στις κινήσεις.

Χορευτές: Μariela Maldonaldo, Pablo Sosa, Sol Menescardi, Matias Casali, Juliana Mansilla, Franco Coheret, Daniela Bravo, Lucas Guevara

Μουσικοί: Cristian Asato (πιάνο), Ayelen País (bandoneon) και Javier Rodriguez (βιολί).

Παραστάσεις 

  • Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου, 8.30μ.μ. 77777745, rialto.com.cy
  • Λευκωσία, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 8.30μ.μ. SoldOutTickets