Τις εκδηλώσεις και το σκεπτικό του προγράμματος «Πολιτιστικό καλοκαίρι Ταμασού 2022» παρουσίασε σήμερα ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, στο πλαίσιο και των εορτασμών για τα 15 χρόνια από τη ανασύσταση της Μητροπόλεως. 

Οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον πολιτιστικό χώρο της Μητρόπολης, είναι αφιερωμένες στον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μιχάλη Πασιαρδή, δύο προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων που έφυγαν μέσα στον χρόνο που πέρασε. 

Το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στη Ταμασό αναμένεται αναβαθμισμένο. «Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι αντεπίθεση πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας απέναντι στη μιζέρια, στη κρίση, στην κοινωνική αδικία και  απογοήτευση και την οικονομική δυσφορία του ανθρώπου» είπε ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 16 Ιουλίου στις 9μ.μ. με τη συναυλία «Τραγούδια του αγώνα του Μίκη Θεοδωράκη» με τους Βασίλη Λέκκα, Παναγιώτη Πετράκη, Μπέττυ Χαρλαύτη, Άγγελο Παπαγγελίδη- Θεοδωράκη.

Ακολουθεί στις 30 Ιουλίου στις 9μ.μ. η συναυλία των Γιώργου Νταλάρα και Γιάννη Κότσιρα με την Ασπασία Στρατηγού. 

Στις 28 Αυγούστου στις 8μ.μ. προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο η ταινία- θρύλος του Μιχάλη Κακογιάννη «Αλέξης Ζορμπάς». 

Στις 3 Σεπτεμβρίου στις 9μ.μ. πραγματοποιείται αφιέρωμα στον ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή σε ενορχηστρώσεις Άδμητου Πιτσιλλίδη και σκηνοθεσία Πανίκκου Χρυσάνθου, με ερμηνευτές τους Μιχάλη Βιολάρη, Δέσποινα Ολυμπίου, Κώστα Χατζηχριστοδούλου, Κούλη Θεοδώρου. 

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον ΟΠΑΠ Κύπρου ο οποίος στηρίζει το πολιτιστικό καλοκαίρι και εξήρε την έμπρακτη εταιρική κοινωνική ευθύνη του οργανισμού. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τον μεγάλο υποστηρικτή των εκδηλώσεων, την Altius Insurance, η οποία παρέδωσε επί τόπου την επιταγή υποστήριξης. Όπως είπε «με τη στήριξη αυτή γίνεται πραγματικότητα, το όνειρο μας πολιτιστικά.»

Στο δικό του χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, εξέφρασε τη χαρά του για τα 15 χρόνια από την ανασύσταση της  Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής αλλά και το σεβασμό του για όλα όσα η Μητρόπολη προσέφερε προς όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων του τόπου μας. Επισήμανε την αξία της  Μητρόπολης ως φορέα κοινωνικής αρωγής και ως πολιτιστικό κέντρο με πολυσήμαντες δράσεις. Αναφέρθηκε στη συναυλία που είχαν στηρίξει μερικούς μήνες πριν με τον συμβολικό τίτλο «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα» η οποία κατέθεσε δύναμη ψυχής τόσο για τη συμμαχία των 8 συνδέσμων ασθενών αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία. Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στην φράση την οποία ο Μητροπολίτης Ησαΐας πολλές φορές έχει πει στον ίδιο, ότι «Χωρίς πολιτισμό, δεν έχουμε πατρίδα.» 

«Μέσα από τους στίχους και τις νότες, ο άνθρωπος θυμάται την αξία της ανθρωπιάς, την ιστορία του κόσμου, και αποκτά ξανά την αναγκαία αυτοεκτίμηση για να συνεχίσει να αγωνίζεται και να παλεύει απέναντι στα θηρία των πειρασμών που αντιμετωπίζει.»

Χορηγοί Επικοινωνίας των εκδηλώσεων: Ο Φιλελεύθερος, Active