Η πρώτη ετήσια διοργάνωση του Limassol Art Walks θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της παλιάς πόλης από 21 μέχρι 23 Οκτωβρίου, καθώς η ζέστη θα υποχωρεί και ο περίπατος στην πόλη θα γίνεται ευχάριστος.

Επιδιώκοντας να αναδείξει την πολιτιστική ζύμωση που συντελείται στη Λεμεσό τα τελευταία χρόνια, το Limassol Art Walks συγκεντρώνει σε ένα τριήμερο συνεργασίας χώρους σύγχρονης τέχνης, πολιτιστικούς φορείς και πρωτοβουλίες δημόσιας τέχνης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 14 συμμετοχές, με εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές, επισκέψεις σε στούντιο καλλιτεχνών, ομιλίες και ξεναγήσεις. Αξιοποιώντας το παρελθόν και το παρόν του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, το Limassol Art Walks φιλοδοξεί να αποκαλύψει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων συνυφασμένων με τον ιστό της πόλης.

Συμμετέχοντες:

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης

Το Limassol Art Walks δημιουργήθηκε από τους Αλέξανδρο Διογένους, Χριστόδουλο Παναγιώτου και Τάσο Στυλιανού με σκοπό να ενθαρρύνει τη συνεργασία ανάμεσα σε συντελεστές του πολιτιστικού οικοσυστήματος της Λεμεσού.

Ώρες λειτουργίας

  • Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 18:00 – 22:00. Πάρτι εγκαινίων στο Tapper Bar από τις 22:00.
  • Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 11:00 – 20:00
  • Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 11:00 – 20:00

Είσοδος ελεύθερη

«And all you see is glory»

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Limassol Art Walks 2022, το The Island Club παρουσιάζει την έκθεση «And all you see is glory». Περιλαμβάνει αντικείμενα και έργα τέχνης που από κοινού διερευνούν τις σύνθετες αλληλεπιδράσεις μεταξύ της παράδοσης των εικαστικών τεχνών, του χώρου του θεάματος και των μηχανισμών λατρείας αστέρων.

Συμμετέχουν (μεταξύ άλλων) οι: Άγγελος Παπαδημητρίου, Αμάντα Ληρ, Άννα Ντέλβι, Γιώργος Καλφαμανώλης, Κλώντια Πασχαλίδου, Κιμ Νόβακ, Κυριάκος Κυριακίδης, Λιμπεράτσε, Ματιέ Λωρέτ, Ναντάρ, Πιέρ Λεγκιγιόν.

Εγκαίνια: 21 Οκτωβρίου, 18:00-22:00. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση με τον Χριστόδουλο Παναγιώτου. Διάρκεια: μέχρι 19 Νοεμβρίου. Πέμπτη με Σάββατο, 12:00-18:00. Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 για το Limassol Art Walks.