Υπό διερεύνηση από τον ΘΟΚ βρίσκεται το περιστατικό παράνομης βιντεογράφησης από θεάτρια σκηνής από την παραγωγή «1984» η οποία περιείχε γυμνό, όπως κατήγγειλε η ηθοποιός Μαργαρίτα Ζαχαρίου.

Ο οργανισμός έχει ήδη επικοινωνήσει με την ηθοποιό και εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική διερεύνηση του θέματος, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Παράλληλα σημειώνει ότι όπως αναφέρεται ρητά σε ηχογραφημένη ανακοίνωση πριν την έναρξη κάθε παράστασης απαγορεύεται η φωτογράφιση και η οπτικογράφηση μέρους ή όλης της παράστασης. «Για την αποφυγή τέτοιου είδους περιστατικών κατά τη διάρκεια της παράστασης, τα οποία ο ΘΟΚ καταδικάζει ανεπιφύλακτα, προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες» σημειώνται.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ε, αυτό παραπάει

Εξάλλου, ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού και στήριξης της ηθοποιού εξέδωσε η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου. Η ΕΗΚ επισημαίνει ότι η φωτογράφιση ή/και οπτικογράφιση μιας παράστασης είναι παράνομη και ειδικά στην περίπτωση όπου υπάρχει γυμνό η έκθεση στην οποία υφίσταται ο ηθοποιός ή η ηθοποιός είναι τεράστια και απαιτεί τουλάχιστον σεβασμό.

«Τόσο τα θέατρα μέσω της ταξιθεσίας, όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι οφείλουμε και πρέπει να προστατέψουμε τους συναδέλφους μας» αναφέρεται.

Τέλος, η ΕΗΚ συγχαίρει τη Μ. Ζαχαρίου που δημοσιοποίησε την εμπειρία της και δεν άφησε το περιστατικό να περάσει, αλλά και τον ΘΟΚ που έδρασε άμεσα μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό και προσπαθεί να το διερευνήσει.