Το κόστος διαβίωσης και τα ψηλά ενοίκια, οδήγησαν  φοιτητές μεσούσης της ακαδημαϊκής χρονιάς να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον Active, o επικεφαλής της Προοδευτικής Κίνησης φοιτητών Λένος Χριστοφόρου.

Δεν μπορούσαν να πληρώνουν τα ενοίκια συμπλήρωσε, λέγοντας ότι «κάποιοι βρήκαν δουλειά ακόμη και με πλήρη απασχόληση, προκειμένου να βοηθήσουν τους γονείς  τους και να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους σπιτιού και του φοιτητή».   

Η φοιτητική χορηγία δίδεται ουσιαστικά στο δεύτερο έτος ανέφερε,  σημειώνοντας ότι αριθμός φοιτητών δεν αντέχει μέχρι τότε και ειδικότερα στην αρχή του πρώτου έτους που είναι τα υπερβολικά έξοδα.

Θέσαμε την ανάγκη στήριξης των πρωτοετών φοιτητών μέσω επιδόματος τόνισε ο Λένος Χριστοφόρου, προσθέτοντας ότι υπήρξε αίτημα και προς την Ένωση Δήμων να μειώσουν το κόστος των υπηρεσιών, όπως σκύβαλα, με κάποιους Δήμους να έχουν ανταποκριθεί θετικά.

«Θέσαμε επίσης θέμα κοινωνικών τιμολογίων, για ρεύμα και νερό, να υπάρχουν μειώσεις ως προς τους φόρους που πληρώνει ένας φοιτητής. Οι προτάσεις τέθηκαν στα κόμματα και στη Βουλή, χωρίς να έχουν προκύψει ουσιαστικές λύσεις» ανέφερε ο Λένος Χριστοφόρου, λέγοντας ότι αρχίζει η νέα ακαδημαϊκή περίοδος  με τα προβλήματα να είναι περισσότερα.