Η βλάβη στο μηχανοστάσιο και ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και κατ’ επέκταση ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών οδήγησε στην επ’ αόριστον αναστολή της λειτουργίας του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας.
 
Το συμβάν προκάλεσε ανησυχία ανάμεσα στους αθλητές των ναυτικών ομίλων και άλλων ομάδων αθλητών που προπονούνται στο κολυμβητήριο και που σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός τους ανέρχεται συνολικά στους 1.000. Οι ανησυχίες επιτάθηκαν όταν άνθρωπος του κολυμβητηρίου φέρεται να ενημέρωσε ενδιαφερόμενους ότι η λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι, έτσι κι αλλιώς, ασύμφορη και ότι πρόθεση είναι να κλείσει οριστικά το κολυμβητήριο, κάτι το οποίο, προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνεται. Πάντως, με χθεσινή ανακοίνωσή του ο δήμος υπενθυμίζει πως «οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου Λευκωσίας είναι εξαιρετικά πεπαλαιωμένες και μόλις πρόσφατα έχουν εγκριθεί κονδύλια για την πλήρη αναβάθμισή του. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον ΚΟΑ προωθείται η διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για την Α’ Φάση του έργου που αφορά την ετοιμασία προκαταρκτικής τεχνοοικονομικής μελέτης».
 
 
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 16:30 σημειώθηκε έκτακτο περιστατικό σοβαρής βλάβης στο μηχανοστάσιο του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας, η οποία επηρέασε τη λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών». Αθλητές οι οποίοι επικοινώνησαν με τον «Φ» παρατήρησαν ότι η αναφορά σε «σοβαρή βλάβη» παραπέμπει σε βάθος χρόνου και το ερώτημα είναι πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη και πού θα αθλούνται μέχρι τότε οι κολυμβητές. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη φορά που σημειώθηκε ζημιά σε κολυμβητική δεξαμενή του δήμου (όχι την ολυμπιακή) χρειάστηκε μια βδομάδα να αποκατασταθεί η βλάβη.
 
Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται πως «χάρις στην άμεση αντίδραση και ενέργειες του δήμου, του ΚΟΑ και της εταιρείας συντήρησης, αποφεύχθηκε μεγαλύτερη ζημιά ή/και ολοκληρωτική καταστροφή στο μηχανοστάσιο». Σύμφωνα πάντα με τον δήμο, την κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς έχουν κληθεί να αξιολογήσουν ειδικοί εμπειρογνώμονες για να διαπιστωθεί εάν και πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί. Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται πως «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΚΟΑ, αναγνωρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες δεξαμενές είναι οι μόνες ολυμπιακών διαστάσεων στη Λευκωσία που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό αθλητών ναυτικών ομίλων».