Ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες για τον παραλιακό πεζοδρόμο της Πέγειας που θα εκτείνεται από την είσοδο του Δήμου, στην περιοχή Πότιμα, μέχρι και το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα πεζόδρομο αλλά για ένα πολυσύνθετο και πολυλειτουργικο πάρκο το οποίο θα απολαμβάνουν ντόπιοι και ξένοι. 

Σε όλες τις περιοχές του έργου τοποθετείται αστικός εξοπλισμός και φωτισμός. Επιπρόσθετα στα πλαίσια του έργου και μεταξύ των οχθών του ποταμού Ξερού, θα ανεγερθεί, όπως ανέφερε, πεζογέφυρα σύνδεσης του πεζόδρομου με τη μελλοντική Μαρίνα Πάφου.

Επεσήμανε ακόμη, πως στην πρώτη φάση κόστους 3 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργείται αμφιθέατρο, γήπεδα και γέφυρα πάνω από τον ξερό ποταμό.  Σε μήκος 15 σχεδόν χιλιομέτρων, δίπλα από την θάλασσα κατασκευάζεται πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, δημιουργούνται πλατειακοί, καθιστικοί και χώροι υγιεινής, παιδότοποι, γήπεδα, ενώ θα γίνει τοπιοτέχνηση χώρων πρασίνου, τα οποία θα συνθέσουν ένα ενιαίο γραμμικό παραθαλάσσιο, πολυλειτουργικό πάρκο.

Κύριος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, είναι η δημιουργία χώρου περιπάτου, άθλησης και αναψυχής κατά μήκος των ήδη αναπτυγμένων περιοχών του παραλιακού μετώπου του Δήμου και πρόσβασης προς την παραλία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί σε 15 μήνες. Ο Δήμος Πέγειας προχωρεί τάχιστα και στην αδειοδότηση των επόμενων φάσεων, μέχρι και το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου, κατέληξε ο Δήμαρχος Πέγειας.   

ΚΥΠΕ