Συνολικά 40 επιχειρήσεις συμμετείχαν στην Ιδρυτική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τεχνικής Υποστήριξης Εκδηλώσεων Κύπρου ο οποίος έχει ενταχθεί στη δύναμη του ΚΕΒΕ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με το πέρας της συνέλευσης εγκρίθηκε το Καταστατικό του Συνδέσμου και διεξήχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. 
 
Αυτούσια η ανακοίνωση
Πραγματοποιήθηκε χθες (3/6/2020) η Ιδρυτική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τεχνικής Υποστήριξης Εκδηλώσεων Κύπρου ο οποίος έχει ενταχθεί στη δύναμη του ΚΕΒΕ.
 
Η συμμετοχή στην Ιδρυτική Συνέλευση ήταν ευρύτατη αφού σ’ αυτή συμμετείχαν 40 επιχειρήσεις του κλάδου.
 
Οι κύριοι σκοποί του Συνδέσμου συνοψίζονται στην  προώθηση και ανάπτυξη του κλάδου στην Κύπρο, την προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών, την προώθηση της ανάγκης θέσπισης σχετικής νομοθεσίας και κανονισμών που να διέπουν τη σωστή και επαγγελματική κάλυψη εκδηλώσεων και γενικά τον κλάδο, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και εξάσκησης του επαγγέλματος, την εξυπηρέτηση των μελών στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από την άσκηση του επαγγέλματος, τη θεσμοθέτηση κοινών «καλών πρακτικών» καθώς και κανονισμών για την παροχή υπηρεσιών και εξοπλισμού που θα περιλαμβάνουν σχέδια ασφάλειας και υγείας, ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες κ.α., όπου αυτά χρειάζονται και την επιδίωξη σύνταξης και εφαρμογής Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας.
 
Στην παρούσα φάση ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα αφού όπως είναι γνωστό οι δραστηριότητες του έχουν ανασταλεί παντελώς μέχρι τον Σεπτέμβριο ως αποτέλεσμα των μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ είναι αμφίβολο αν οι επιχειρήσεις του κλάδου θα μπορέσουν να επαναδραστηριοποιηθούν πριν από το τέλος του χρόνου λόγω της φύσης των εργασιών τους. Παράλληλα και εάν ακόμα συμβεί αυτό, η δραστηριότητα των επιχειρήσεων  θα είναι πολύ μειωμένη τους πρώτους μήνες του 2021 λόγω της εποχικότητας που χαρακτηρίζει τον κλάδο.
 
Ως εκ τούτου πρώτιστη επιδίωξη του Συνδέσμου είναι η ανάληψη ενεργειών τόσο προς την εκτελεστική όσο και τη νομοθετική εξουσία για αντιμετώπιση των προβλημάτων και στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου στην προσπάθεια επιβίωσης και επαναδραστηριοποίησης τους.
 
Κατά την Ιδρυτική Συνέλευση εγκρίθηκε το Καταστατικό του Συνδέσμου και διεξήχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου το οποίο καταρτίσθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
 
Αλέξης Κατσούρης,                Πρόεδρος
Σοφοκλής Σοφοκλέους,        Αντιπρόεδρος
Arto Malian,                        Μέλος
Μόδεστος Μοδέστου,        Μέλος
Μιχάλης Ολύμπιος,        Μέλος
Μιχάλης Σάββα,            Μέλος
Χαράλαμπος Χριστοδούλου,    Μέλος

 
Το ΚΕΒΕ καλωσορίζει στις τάξεις του το Σύνδεσμο και εκφράζει την πεποίθηση ότι με τη στήριξη του Επιμελητηρίου ο κλάδος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις εκπληρώνοντας παράλληλα τους σκοπούς και επιδιώξεις του.