Αυτές είναι χώρες για να ζήσει και να πεθάνει κανείς. Γαλλία, όχι Κύπρος και πράσινα άλογα. Εκεί υπάρχει Δικαιοσύνη όχι όπως εμάς. Νικολάτος… Ας γελάσω. Για διαβάστε τι θα πει Δικαιοσύνη, όχι σαν εμάς που για ψύλλου πήδημα σε καταδικάζουν. Θα μου πεις, εκεί δεν μιλάμε για ψύλλου πήδημα αλλά για άλλου είδους πήδημα, αλλά σημασία έχει το σκεπτικό. Βρισκόταν ο άνθρωπος (έστω ο άνδρας) σε επαγγελματικό ταξίδι και εκεί, ο Θεός τα οικονόμησε με τέτοιον τρόπο (ήμαρτον Κύριε) ώστε ο υπάλληλος συνάντησε γυναίκα και κατά τον Εμμανουήλ Ροΐδη επεχείρησε (κοινή συναινέσει) να της υπενθυμίσει τον πραγματικόν επί της γης προορισμόν της γυναικός, δηλαδή προχώρησαν στην πράξην εκείνην κατά την οποίαν μυρίζει τον κρίνο όχι βεβαίως κατά τον γλαφυρό τρόπο που περιέγραψε ο Μητροπολίτης Μόρφου αλλά κατά τον ορθόδοξον τρόπο που συνήθισαν γενεές γενεών. Ο ημέτερος πρωταγωνιστής κατά τη διάρκεια της ευλογημένης πράξεως εξεμέτρησε τον ζην και κατέληξε εις τας αιωνίους μονάς, για να επαληθευτεί η ρήση του λαϊκού άσματος «θάνατος ευτυχισμένος να πεθάνεις …μένος» 
Η εταιρεία λοιπόν που τον εργοδοτούσε, αντί να σεβαστεί τον πόνον της συζύγου επεχείρησε να απεκδυθεί των ευθυνών της επιστρατεύοντας (γαλλιστί βεβαίως) την ρήση «άλλοι πηδούν και άλλοι πληρώνουν;» και για να αποφύγει να καταβάλει αποζημιώσεις στο ξεκάθαρο επαγγελματικό αυτό ατύχημα, ισχυρίστηκε πως ο τσαχπίνης μηχανικός αντί να αλλάξει τα λάδια μηχανής οχήματος, άλλαξε τα φώτα αγνώστης γυναικός. Αυτά ισχυρίστηκε η εταιρεία χωρίς να σκεφτεί την οδύνη που δοκίμασε η γυναίκα του χάνοντας τον σύζυγο της στο… εργατικό ατύχημα που μόλις περιγράψαμε.
Όμως, δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας έκρινε ότι ο θάνατός του ήταν εργατικό ατύχημα και ότι η οικογένειά του δικαιούται να λάβει αποζημίωση.
Η εταιρεία όπου εργαζόταν είχε προσβάλει στα δικαστήρια την απόφαση του κρατικού φορέα ασφάλειας υγείας που χαρακτήριζε τον θάνατό του εργατικό ατύχημα.
Όμως ο φορέας υπερασπίστηκε τη θέση του επιμένοντας ότι η σεξουαλική πράξη είναι μια φυσιολογική δραστηριότητα, «σαν να κάνεις ντους ή να τρως».
Με την απόφασή του το εφετείο του Παρισιού επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση.
Κάθε υπάλληλος που βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι δικαιούται να έχει κοινωνική προστασία «καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής του» και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, επισήμανε η απόφαση του εφετείου.
Άρα, συνοψίζοντας, αν εδώ στην Κύπρο τσακώσει οποιονδήποτε η γυναίκα του να επιδίδεται σε… εξωσχολικές δραστηριότητες, νομιμοποιείται πλέον να ισχυριστεί όχι βεβαίως ότι έτρωγε αλλά ότι τάιζε τη γυναίκα με την οποία συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να… συντρώγει. Καλή μας όρεξη.
ΒΑΣ ΒΑΣ
 
 
 
 
Ο καλουψιής του Αβέρωφ
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έκανε τον Κινέζο σχετικά με το περιεχόμενο της (προ ημερών) συνάντησής του με τον πρεσβευτή της Κίνας στην Κύπρο και ενώ αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στην κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, η στήλη ενημερώνει και τους τρεις αναγνώστες της, πως πίσω από τη συνάντηση κρύβεται συμφωνία εκατομμυρίων. Και ξεκαθαρίζω εξαρχής, ότι η πεθερά του κ. Νεοφύτου, παρόλο το επιχειρηματικό της δαιμόνιο, δεν είχε εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Και για να φύγουν οι όποιες σκιές, σπεύδω να αναφέρω πως η κίνηση για συνάντηση έγινε από κινεζικής πλευράς. Συγκεκριμένα, ο πρεσβευτής της Κίνας είδε τη διαφήμιση του επί θυγατρί γαμβρού του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέσω της διέγνωσε την προοπτική να κτίζει ο επί θυγατρί ουρανοξύστες στην Κίνα προκειμένου να στεγάζονται νέες οικογένειες ομονοιατών (Κινέζων). Ο επί θυγατρί έπεισε με την άπταιστον προφορά του εις την νοηματικήν, η οποία συνδύαζε την αυτοκρατορική διάλεκτο (δεν είμαστε από εδώ) Λουογιάνγκ την Κινεζική ή Μανδαρίνικη, καθώς και στη διάλεκτο του Πεκίνου (τρία σε ένα).
Πλην όμως ένα τέτοιο εγχείρημα μακράς πνοής, όπως η ανέγερση ουρανοξυστών στην Κίνα, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και εδώ προκύπτει η εμπλοκή του Αβέρωφ Νεοφύτου. Συγκεκριμένα, ο Κινέζος πρεσβευτής παρακάλεσε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να τον φέρει σε επαφή με τον καλουψιή στον οποίον αναφέρεται ευκαίρως ακαίρως (όταν θέλει να προσδώσει λαϊκό προφίλ στον ΔΗΣΥ), ώστε να αναλάβει να καλουπώσει τους ουρανοξύστες. Βεβαίως, ο Αβέρωφ (γάτος ων) δεν ενημέρωσε τον Κινέζο πρόξενο πως η συχνή αναφορά του στον καλουψιή που βρίσκεται στη σκαλωσιά και εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο ούτε και αποκάλυψε πως καλουψιή είδε μόνο στην τηλεόραση του ΡΙΚ.
Στο όλο εγχείρημα θα εμπλακεί και ο αρχιεπίσκοπος, αφού χρειάζονται κάποιον για να ισοπεδώνει τις αρχαιότητες που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Κίνας όπου θα γίνει το τσιμέντωμα, το οποίο στην Κύπρο αποκαλούμε «ανάπτυξη». Ο Κινέζος πρεσβευτής ζήτησε από τον κ. Νεοφύτου να πείσει τον αρχιεπίσκοπο (όταν εντόπισε στο διαδίκτυο δηλώσεις του μακαριοτάτου), ο οποίος απειλούσε να περάσει σαν οδοστρωτήρας πάνω από αρχαιότητες που είχαν εντοπιστεί σε χωράφι στη Γεροσκήπου το οποίο ήθελε να «αναπτύξει».
Ο Κινέζος έμεινε στήλη άλατος όταν άκουσε τον αντιπρόσωπο του θεού επί της γης να αναφέρεται στη διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων λέγοντας : «Την απείλησα κι εγώ. Θα πάω εγώ ο ίδιος να τους βγάλω έξω, για να μην πω ότι θα πάρω ένα τρακτέρ και να τα ξηλώσω όλα όσα έγιναν μέχρι σήμερα».
Ο πρεσβευτής χάθηκε λίγο και στη μετάφραση και αρχικά νόμισε πως επρόκειτο για επικεφαλής τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά όταν του είπαν πως πρόκειται για αρχιεπίσκοπο, διερωτήθηκε αν πρόκειται για τον αντιπρόσωπο του Θεού ή των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης, αλλά, μαζί με το τρακτέρ του, κρίθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος. 
Άσε που ο Κινέζος σκέφτηκε πως ο μακαριότατος είναι και πρακτικό μυαλό. Την περιουσία της Εκκλησίας στα κατεχόμενα την αντάλλαξε με το Κράτος, οπόταν τσιμέντο να γίνει κι αυτή. Το μέλλον βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές και ειδικά στη Γεροσκήπου. Τουρίστες να έχουμε, να γεμίζουν τα ξενοδοχεία της Εκκλησίας και ας καεί το πελεκούδι! Τι κρίμα που οι Κινέζοι τον ανακάλυψαν τόσο αργά!
 
ΒΑΣ ΒΑΣ