Λειτουργός Νεολαίας, συντονίστρια Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης «Eurodesk»

Το «Eurodesk» διεξάγει την εκστρατεία «Time to Move 2019»

1 Για έκτη συνεχή χρονιά η πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Time To Move». Μετά από την επιτυχία της περσινής εκστρατείας, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης «Eurodesk» διεξάγει και φέτος, κατά τον μήνα Οκτώβριο, την εκστρατεία «Time to Move», η οποία αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή εκατοντάδων οργανώσεων νεολαίας και χιλιάδων νέων. 

2 Σε τι στοχεύει; Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση των νέων για ευρωπαϊκές ευκαιρίες που τους ενδιαφέρουν και τους αφορούν, όπως το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, σχέδια εθελοντισμού, πρακτικής άσκησης και γενικότερα, ευκαιρίες κινητικότητας στο εξωτερικό. Στόχος του Eurodesk, μέσα από τη συγκεκριμένη εκστρατεία είναι να συμβάλει στην ενίσχυση της συμμετοχής των νέων, παρέχοντάς τους ποιοτική πληροφόρηση για τις ευκαιρίες που έχουν στη διάθεσή τους.

3 Ποιος ο ρόλος του Οργανισμού Νεολαίας; Ο Οργανισμός Νεολαίας είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη λειτουργία του Eurodesk στην Κύπρο. Ως εκ τούτου, μαζί με την ομάδα συνεργατών του -τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του ΟΝΕΚ και ομάδα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων- υλοποιούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής στην Κύπρο. 

4 Τι δραστηριότητες περιλαμβάνει η εκστρατεία στην Κύπρο; Το πρόγραμμα της εκστρατείας περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως βιωματικά εργαστήρια, υπαίθριες δραστηριότητες, επιτραπέζια παιχνίδια και ενημερωτικά περίπτερα με στόχο, όπως αναφέραμε, την εξοικείωση των νέων με ευρωπαϊκά θέματα και ενημέρωσή τους για ευρωπαϊκές ευκαιρίες. Επίσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι νέοι μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου «Μ.O.V.E» και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό σχεδιασμού T-shirt.  

5 Πού μπορεί να βρει κανείς περισσότερες πληροφορίες; Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου https://onek.org.cy/ για περισσότερες πληροφορίες, όπως επίσης και το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων. Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Eurodesk Κύπρου στα τηλέφωνα 22402613/641 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] 

[email protected]