Στην Κρήτου Μαρόττου, μια μικρή ορεινή κοινότητα με υψόμετρο γύρω στα 550 μέτρα, με γραφικότητα και ωραίο κλίμα, αρχίζουν σύντομα οι εργασίες για τη δημιουργία Πάρκου συνολικής δαπάνης 340.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με στόχο την αποπεράτωση του μέσα στο 2023.

Αυτό ανακοίνωσε η Έπαρχος Πάφου, μιλώντας κατά το ετήσιο φεστιβάλ της κοινότητας τις μέρες του δεκαπενταύγουστου. Βρισκόμαστε τώρα στο στάδιο αξιολόγησης προσφορών για εργοληπτική εταιρεία, διευκρίνισε η Μαίρη Λάμπρου, και τόνισε ότι το έργο θα περιλαμβάνει τοπιοτέχνηση με πράσινο, πεζοδρόμους, σκίαστρα, χώρο στάθμευσης, παιδότοπο και χώρους διευκολύνσεων. «Θα προσφέρεται το έργο για διοργάνωση εκδηλώσεων και ακόμη ως εκδρομικός χώρος», ανέφερε. « Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022 περιλαμβάνεται το ποσό των 180.000 ευρώ για την έναρξη και για το υπόλοιπο ποσό λήφθηκε πρόνοια να ενταχθεί στον Προϋπολογισμό του 2023».

Η Έπαρχος Πάφου ανακοίνωσε επίσης ότι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου προωθείται έργο αναβάθμισης των δυο κρησφύγετων ηρώων του αγώνα 55-59, που βρίσκονται στο χωριό, ώστε να προβάλλεται η ιστορία και να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών από σχολεία και το ευρύτερο κοινό.

« Στο παρόν στάδιο έχουν εξασφαλισθεί οι πολεοδομικές άδειες», σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, « και εφόσον ωριμάσει το έργο θα ενταχθεί σε επόμενους ετήσιους Προϋπολογισμούς. Με το έργο αυτό θα συντηρηθούν τα κρησφύγετα και θα εξωραϊστεί ο πέριξ χώρος με λιθόστρωση, δημιουργία μικρού μουσειακού χώρου και  αναψυκτήριου».

Κάθε χρόνο, περιλαμβάνεται  πρόνοια στους Κρατικούς Προϋπολογισμούς που αφορούν την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, περί τα 30.000 ευρώ για βελτίωση δρόμων της Κοινότητας, ενώ ποσό γύρω στα €30.000 διατίθεται για βελτίωση του δρόμου Κρήτου Μαρόττου- Αγίου Δημητριανού ( έγιναν σημαντικές εργασίες μέσα στο 2021), €30.000 για το δρόμο Κρήτου Μαρόττου  – Κανναβιού και € 5.000 για το δρόμο Κρήτου Μαρόττου- Αναδιού.