Tο Υπουργείο Άμυνας ενόψει της κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2021 ΕΣΣΟ που θα πραγματοποιηθεί από 19 μέχρι 26 Ιουλίου 2021 στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και στο Στρατόπεδο «Χ.Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ), υπενθυμίζει τα παρακάτω:

α. Οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα με στρατιωτική στολή, εφόσον την έχουν παραλάβει.

β. Θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους:

(1)  Το σημείωμα πρόσκλησης που έχουν λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ή αυτό που τους έχει επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο.

(2)  Το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο  επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.

(3)  Το Safe pass σύμφωνα με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργού Υγείας. 

(4)  Όλα τα είδη ιματισμού και υπόδησης εφόσον τα έχουν  παραλάβει.

(5)  Το πιστοποιητικό ή φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας ή καρτέλας υγείας ή τυχόν ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία να βεβαιώνεται η ομάδα αίματος και τα εμβόλια που έχει κάνει ο στρατεύσιμος, καθώς και τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει (σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί).

(6)  Σε περίπτωση κατά την οποία νεοσύλλεκτος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας, να συνοδεύονται υποχρεωτικά από βεβαίωση ιατρού. 

(7)  Φωτοαντίγραφο του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο θα γίνεται το έμβασμα του μηνιαίου χορηγήματος εθνοφρουρού (σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί).

Σημειώνεται ότι, για αποφυγήν τυχών ταλαιπωρίας οι νεοσύλλεκτοι να ΜΗΝ προσέρχονται με δικά τους οχήματα αφού με το πέρας της κατάταξής τους, θα μεταφερθούν αυθημερόν στις μονάδες τους με οχήματα της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης για τους νεοσύλλεκτους που έχουν διαγνωσθεί θετικοί σε κορωνοϊό ή δηλώθηκαν ως στενή επαφή κρούσματος, έχουν δικαίωμα να καταταχθούν μέχρι και δύο εβδομάδες μετά την τελευταία ημέρα κατάταξης, εφόσον προηγουμένως παρουσιάσουν στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να τους δοθεί νέο σημείωμα πρόσκλησης.

Στοιχεία Επικοινωνίας Στρατολογικών Γραφείων