Ανοιχτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς – Pinewood, Κακοπετριάς – Σπήλιων και Πεδουλά Κύκκου, λόγω χιονόπτωσης και παγετού στα ορεινά.

Ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους παραμένει κλειστός για όλα τα οχήματα, ενώ ανοιχτοί για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

– Αγρού – Παλαιχωρίου

– Αγρού – Καλού Χωριού

– Αγρού – Κυπερούντας

– Καρβουνά – Κυπερούντας

– Καρβουνά – Τροόδους

– Σαϊττά – Καρβουνά

– Σαϊττά – Πέρα Πεδίου – Μανδριών

– Πλατρών – Τροόδους

– Μονιάτη – Πλατρών

– Γουρρίου – Μαχαιρά – Κιονιών

– Καπέδων – Μαχαιρά στην περιοχή Εκδρομικού χώρου Μάντρας του Καμπιού προς Κιόνια

– Παλαιχωρίου – Ασκά

– Φτερικουδίου – Πλατανιστάσας – Άλωνας

– Πολυστύπου – Λαγουδερών

– Pinewood – Πεδουλά

– Πεδουλά – Μουτουλλά

– Πεδουλά – Προδρόμου

– Προδρόμου – Πλατρών

– Προδρόμου – Λεμύθου

Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα αλλά ολισθηροί λόγω παγετού είναι, ο δρόμος Κακοπετριάς – Καρβουνά και ο δρόμος Καλοπαναγιώτη.

Στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους επικρατεί πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα στους δρόμους να είναι περιορισμένη.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα οχήματα όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Το κοινό προτρέπεται πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο μέσω της εφαρμογής – application “Αστυνομία Κύπρου” ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com ή και των λογαριασμών της Αστυνομίας στο Facebook και Twitter.

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα στα παράλια και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα σύντομα εξασθενούν και περιορίζονται σε μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα ορεινά θα συντηρείται παγετός. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Στα ορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 6 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που από αργά το απόγευμα και το βράδυ θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα βόρεια παράλια.

Την Παρασκευή παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και ελαφρά κυρίως χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου καιρού ήταν 11 εκατοστά.

Δείτε live τον καιρό:

Πηγή: philenews

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες