Περί τις 200 υπολογίζεται ότι ανήλθαν οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν για πρόωρες αφυπηρετήσεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, από τη δημόσια Εκπαίδευση, με βάση το δικαίωμα που είχαν για τη φετινή χρονιά.
 
Το χρονοδιάγραμμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος για πρόωρη αφυπηρέτηση έληξε την Κυριακή και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», αίτηση έχουν υποβάλει περίπου 100 καθηγητές της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, περίπου 60 δάσκαλοι και μονοψήφιος αριθμός και μάλιστα κάτω των πέντε, για τους καθηγητές Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται ο αριθμός για την κάθε βαθμίδα να είναι λίγο μεγαλύτερος καθώς οι πιο πάνω αριθμοί αφορούν την ενημέρωση που έχει φτάσει στα γραφεία των εκπαιδευτικών οργανώσεων που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς, ενώ κάποιες από τις αιτήσεις ενδιαφερομένων ενδέχεται να αποστάληκαν μόνο στα αρμόδια υπουργεία και όχι στις οργανώσεις.
 
Από πλευράς τους, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ αναμένεται να έχουν ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τα μέλη τους που ενδιαφέρθηκαν να αφυπηρετήσουν πρόωρα, χωρίς πέναλτι στα οικονομικά τους δικαιώματα, εντός των επόμενων ημερών.