Τη στήριξη της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Αγλαντζιάς Κώστα Κόρτα ενόψει των αναπληρωματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου, μετά την υπουργοποίηση του Χαράλαμπου Πετρίδη αποφάσισε το ΔΗΚΟ.
 
«Η διευρυμένη Επαρχιακή Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος Λευκωσίας και οι Τοπικές Επιτροπές Αγλαντζιάς αποφάσισαν στη διάρκεια συνεδρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 01/07/2020,  την στήριξη της υποψηφιότητας του Κώστα Κόρτα, ενόψει των αναπληρωματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου Αγλαντζιάς, που θα διεξαχθούν στις 2 Αυγούστου 2020» σημειώνεται σε ανακοίνωση.
 
Προστίθεται δε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, στηρίζει την υποψηφιότητα Κώστα Κόρτα, αναγνωρίζοντας την εμπειρία και την διαχρονική πλούσια προσφορά του στον Δήμο και τους Δημότες της Αγλαντζιάς.
 
Εξάλλου, σε δήλωσή του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας, που ήταν υποψήφιος και το 2016, με τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, εξέφρασε ετοιμότητα και αποφασιστικότητα να εργαστεί για την Αγλαντζιά και να δημιουργήσει περισσότερα έργα και θεσμούς, «που θα κάνουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων του Δήμου μας καλύτερη, με κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία, με ουσιαστική μέριμνα για τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας».
 
Σημειώνει, παράλληλα, ότι διεκδικεί την ψήφο των δημοτών Αγλαντζιάς:
  • με περηφάνια για το έργο που επιτελέσαμε μαζί την πενταετία 2012-2016.
  • με πίστη στη δύναμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που την υπηρετούμε.
  • με εμπειρίες, γνώσεις και κατάρτιση, για αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
  • θέτοντας την Αγλαντζιά, πάνω απ’ όλα.
«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, σας καλώ όλες και όλους σε συμπόρευση σ’ αυτό τον ενάμιση χρόνο που απομένει για το υπόλοιπο της θητείας του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί η Αγλαντζιά είναι πάνω απ’ όλα, γιατί η Αγλαντζιά, είσαστε εσείς», καταλήγει.
 
Τα άλλα σενάρια
 
Θολό παραμένει το τοπίο ως προς το ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τη Δημαρχία της Αγλαντζιάς.
 
Όσον αφορά την κάθοδο της ΕΔΕΚ, επιβεβαιώθηκε το σενάριο της αυτόνομης καθόδου με Μαρία Βασιλειάδου.
 
Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι δυνατά παίζει το όνομα της αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίας Βασιλειάδου, η οποία έθεσε εαυτόν στη διάθεση του κόμματος. Άλλο σενάριο ήθελε την ΕΔΕΚ να υποστηρίζει την υποψηφιότητα Κόρτα, γεγονός που απέρριψε απόψε με ανακοίνωσή του το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
 
Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αν και το κυβερνών κόμμα φαίνεται να έχει στο τραπέζι και το όνομα του τέως Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκου Μιχαηλίδη.
 
Πάντως, αν και δεν επιβεβαιώνεται, στο Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατεβούν στις εκλογές με τη δημοτική σύμβουλο και αναπληρώτρια πρόεδρο Έφη Ξάνθου, αν και «παίζει» και το όνομα του βουλευτή Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.
 
Στη σεναριολογία των έκτακτων δημαρχιακών εκλογών, δεν αποκλείονται οι συνεργασίες, με γνώμονα μάλιστα και τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2021.