Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα, στο γραφείο του, συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Παύλο Μυλωνά.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Έχω συγχαρεί τον κ. Παύλο Μυλωνά για την ανάληψη της προεδρίας και πιστεύω ότι μαζί με τα άλλα μέλη της Επιτροπής θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Ο κ. Μυλωνάς είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει όχι απλώς ευαισθησία, αλλά και προσωπική εμπειρία από την εκπαίδευση και τη λειτουργία των σχολείων.

Υπάρχουν βεβαίως και είναι απολύτως σεβαστές οι διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και οι προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων, όμως για θέματα παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού θα ήταν καλό να έχουμε μια κοινή προσέγγιση. Μην ξεχνάτε ότι το ζήτημα της παιδείας είναι και εθνικό θέμα.

Ενημέρωσα τον κ. Μυλωνά για τις τρέχουσες προτεραιότητες και κάποια επείγοντα θέματα.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι σίγουρα το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Το νομοσχέδιο έχει ήδη παρουσιαστεί στην Επιτροπή από την προηγούμενη θητεία, το θέμα το έχουμε συζητήσει εδώ και μερικά χρόνια και εφ’ όσον όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στον πολιτισμό, θα ήταν καλό να διεκπεραιωθεί η εξέταση το συντομότερο.

Προτεραιότητα έχει βεβαίως και η ενημέρωση της Βουλής για τα πεπραγμένα της σχολικής χρονιάς που κλείνει και για την προετοιμασία της επόμενης που αρχίζει σε περίπου οκτώ εβδομάδες.

Στο Υπουργείο ξεκινήσαμε ήδη τον προγραμματισμό και είμαι έτοιμος να ενημερώσω την Επιτροπή και για κάποιες σημαντικές καινοτομίες. Στη νέα σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και εφαρμόζεται πλήρως η διαδικασία αξιολόγησης μαθητών και μαθητριών σε όλες τις τάξεις Λυκείων και Τεχνικών Σχολών  σύμφωνα με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και μετά προχωράμε, τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά, για το νέο σύστημα αξιολόγησης και στα Γυμνάσια. Προχωρεί και η συζήτηση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Στον χώρο της τριτοβάθμιας και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπου γίνονται μεγάλα βήματα προόδου, θεωρώ ότι είναι καιρός να προχωρήσει και η συζήτηση στη Βουλή της πρότασης που έχει κατατεθεί από την Κυβέρνηση και εκκρεμεί για να επιτραπεί και στα δημόσια πανεπιστήμια να συμμετέχουν με ξενόγλωσσα προγράμματα στην προσπάθεια εξωστρέφειας και διεθνοποίησης.

Περισσότερα όμως θα πούμε αφού πρώτα ενημερωθεί αρμοδίως για τις προτεραιότητες και την επόμενη σχολική χρονιά η κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ευχαριστώ τον κ. Μυλωνά και εύχομαι καλή επιτυχία στον ίδιο και στην Επιτροπή με τη νέα σύνθεση».