Η Walmart λέει, σε μήνυση προς την Tesla, πως τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές στις οροφές, επτά εγκαταστάσεων της πρώτης και κατηγορεί την Tesla για παραβίαση της συνεργασίας, αμέλεια και αδυναμία να συμμορφωθεί με τα στάνταρ της αγοράς.  
Η Walmart ισχυρίζεται ότι η Tesla εγκατέστησε ελαττωματικούς ηλιακούς συλλέκτες που τελικά αναφλέχθηκαν σε επτά καταστήματα της Walmart σε όλη τη χώρα.  Σύμφωνα με τη μήνυση οι επιθεωρητές της Tesla δεν διαπίστωσαν ελαττώματα, ορατά με γυμνό μάτι, χρησιμοποίησαν συνδέσμους καλωδίων που δεν ήταν συμβατοί μεταξύ τους και δεν κατάφεραν να δουν ότι καλώδια κρέμονταν σε πολλούς χώρους.  
Η Walmart λέει στην αγωγή ότι οι αποτυχίες ήταν αποτέλεσμα βιαστικής εγκατάστασης, επειδή το ηλιακό τμήμα της Tesla “υιοθέτησε ένα κακόβουλο επιχειρησιακό μοντέλο που απαιτούσε από αυτήν να εγκαθιστά τα ηλιακά πάνελ τυχαία και όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αποκομίσει κέρδος. Οι εργολάβοι και υπεργολάβοι που εκτέλεσαν τις αρχικές εργασίες εγκατάστασης δεν είχαν προσληφθεί, εκπαιδευτεί, ούτε και εποπτευόταν σωστά”.  
Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό από το Forbes.  
Βασικό υπόβαθρο: Η Tesla μπήκε στον ηλιακό επιχείρηματικό τομέα, αφού απέκτησε το SolarCity, το 2016, για 2,6 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η παραγωγή των οικιακών ηλιακών συλλεκτών υπό την Tesla βρύθει καθυστερήσεων και μειώσεις πωλήσεων. Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος, Elon Musk, ανακοίνωσε ένα ανανεωμένο σχέδιο τιμολόγησης σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιβράδυνση της επιχείρησης. Το νέο μοντέλο τιμολόγησης επιτρέπει στους κατοίκους σε έξι πολιτείες να νοικιάζουν συστήματα ηλιακής ενέργειας ξεκινώντας από 50 δολάρια το μήνα (65 δολάρια το μήνα στην Καλιφόρνια) αντί να τα αγοράζουν εξ αρχής.
ΠΗΓΗ: Forbes