Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Βεγκανισμού διοργάνωσε εκδήλωση την Κυριακή 31/10/2021 στη Λευκωσία, στον πεζόδρομο Λήδρας & Ονασαγόρου, σύμφωνα με ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «η κατανάλωση ζωικών προϊόντων βασίζεται στη βία και την κακομεταχείριση των ζώων, ενώ επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον και επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων».

Η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτει:

Αφουγκραζόμενοι την κραυγή αγωνίας των πολιτών, (το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου) καλεί τους καταναλωτές να αμφισβητήσουν, να επανεξετάσουν και να απορρίψουν συμπεριφορές που θεωρούσαν «φυσικές» και «αναγκαίες», οι οποίες όμως ευθύνονται για την κακοποίηση και δυστυχία εκατομμυρίων ζώων στον πλανήτη μας.

 

Από μικρή ηλικία μαθαίνουμε ότι τα ζώα «υπάρχουν για να εξυπηρετούν τους ανθρώπους» χωρίς να σκεφτόμαστε τι πραγματικά σημαίνει αυτό, ενώ συνεχίζουμε να τα εξολοθρεύουμε μαζικά κάθε χρόνο.

 

Η κατανάλωση ζωικών προϊόντων βασίζεται στη βία και την κακομεταχείριση των ζώων, ενώ επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον και επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

 

Σήμερα, ολόκληρη η ανθρωπότητα παλεύει ακόμα με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία με βάση τα μέχρι σήμερα επιστημονικά ευρήματα, είναι αποτέλεσμα της χείριστης συμπεριφοράς του ανθρώπου προς τα άλλα είδη.

 

Αλλάζουμε λοιπόν τις διατροφικές μας συνήθειες και επιλέγοντας  τη φυτοφαγία θα μπορέσουμε να μειώσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να καταργήσουμε κακές συνήθειες που επιβαρύνουν τον ΑΝΘΡΩΠΟ, τα ΖΩΑ, και τη ΦΥΣΗ γιατί ΜΙΑ είναι η ΥΓΕΙΑ και ΜΙΑ η ΕΥΗΜΕΡΙΑ.