Ολοένα και σοβαρότερες διαστάσεις αποκτά το φαινόμενο των διαρρήξεων και κλοπών στην Πάφο ακόμη και σε ώρες της ημέρας που οι πολίτες κινούνται ή είναι εντός των υποστατικών τους. Πληροφορίες του «Φ» εμφανίζουν την Αστυνομία την περίοδο αυτή να “τρέχει και να μην φτάνει” για να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες αναφορές και καταγγελίες για χτυπήματα διαρρηκτών ακόμη και σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

Στις αρχές υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών για άτομα που κινούνταν εμφανώς ύποπτα σε γειτονιές της Πάφου και κοινοτήτων της περιαστικής περιοχής, ενώ τις επόμενες μέρες στις ίδιες αυτές περιοχές γίνονταν όντως καταγγελίες πολιτών για κλοπές από τα σπίτια τους. Μόνο τις τελευταίες μέρες, σε διάφορα σημεία της αστικής και περιαστικής περιοχής, καταγγέλθηκαν από κατοίκους και διερχόμενους αυτοκινητιστές πολλά περιστατικά για άτομα που κινούνταν ύποπτα σε συγκεκριμένες γειτονιές. Υπήρξαν μάλιστα αναφορές πολιτών ότι παρά το γεγονός πως τα άτομα αυτά είδαν και τα ίδια ότι κάποιοι τους παρακολουθούσαν, εντούτοις ρίσκαραν συνεχίζοντας να παρακολουθούν κατοικίες που θεώρησαν προφανώς ότι δεν υπήρχε κανείς μέσα. 

Αντίστοιχες κινήσεις υπόπτων καταγγέλλονται μαζικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τις μέρες αυτές στην Αστυνομία, με τους πολίτες να ζητούν πιεστικά πλέον την ενεργότερη και συνεχή παρουσία της δύναμης στους δρόμους.