Μετά το κόκκινο που άναψε η Βουλή στην Αστυνομία για την παράδοση των εγγράφων που διέρρευσαν στο δίκτυο Al Jazeera, οι ανακριτικές Αρχές τελούν εν αναμονή οδηγιών από τη Νομική Υπηρεσία. 

Όπως πληροφορείται ο «Φ», Αστυνομία και Νομική Υπηρεσία βρίσκονται σε συνεννόηση για το θέμα ώστε ν’ αποφασιστούν τα επόμενα βήματα σε σχέση με τη διπλή έρευνα που διεξάγεται μετά από επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών και αφορά: Στη διαρροή προσωπικών δεδομένων αλλά και τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων που αφορούσαν στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων ξένων υπηκόων. 

Η έρευνα της Αστυνομίας στην ουσία σταμάτησε μετά που η Βουλή, επικαλούμενη γνωμάτευση τριών νομικών, αρνήθηκε να δώσει τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της και φέρουν τη σφραγίδα «εμπιστευτικό». Η Νομική Υπηρεσία που κατέχει την επιστολή του Προέδρου της Βουλής προς την Αστυνομία με τη γνωμάτευση των τριών νομικών τη μελετά και θ’ αποφανθεί σύντομα περί του πρακτέου. Στην περίπτωση που αποφασιστεί ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί το Σώμα να παραδώσει τα έγγραφα, τότε η έρευνα της Αστυνομίας θα τελειώσει στη μέση χωρίς αποτέλεσμα. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει άλλη νομική οδός, τότε θα αποφασιστεί κατά πόσο συντρέχουν λόγοι για να επιδιωχθεί και πιθανόν να δοθεί νομική μάχη. 

Πάντως, αυτή τη στιγμή η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σημειωτόν, παρόλο που κάποιες καταθέσεις λαμβάνονται από λειτουργούς διαφόρων υπηρεσιών, εν αναμονή των πρωτότυπων εγγράφων που παραδόθηκαν στη Βουλή. Η Αστυνομία έχει λάβει μέχρι στιγμής αρκετές καταθέσεις για το θέμα, ωστόσο αναζητείται η πηγή των διαρροών των εγγράφων τα οποία κατά τη δημοσίευσή τους από το ξένο τηλεοπτικό δίκτυο έφεραν τη διαβάθμιση «εμπιστευτικό». Αυτή η διαβάθμιση έγινε μόνο στα έγγραφα που κατέχει η Βουλή και καμιά άλλη υπηρεσία. Παρόλο που κάποια από τα έγγραφα αυτά παραδόθηκαν στην Αστυνομία από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, αυτά δεν φαίνεται να είναι αρκετά, αφού είναι αντίγραφα. Χωρίς τα πρωτότυπα η έρευνα είναι άνευ αντικειμένου, σχολίαζε στον «Φ» αστυνομική πηγή.