Υπό κράτηση θα παραμείνουν μέχρι τις 7 Ιουνίου οι πέντε συλληφθέντες σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου τις οποίες διερευνούν οι αρχές τρίτης χώρας και οι οποίοι συνελήφθησαν στην Πάφο βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Ιντερπόλ.

Η υπεράσπιση των πέντε υπόπτων υπέβαλε αίτημα για διακοπή της διαδικασίας έκδοσης τους στην αιτήτρια χώρα. Το Δικαστήριο διέταξε όπως όλοι τους παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 7 Ιουνίου, όταν και επιφυλάχτηκε να δώσει την απάντησή του σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα. Μέχρι τότε, οι πέντε μεταφέρθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές. 

Τα πέντε πρόσωπα, ηλικίας 25, 39, 51, 60 και 63 ετών συνελήφθησαν την  προηγούμενη Πέμπτη στην Πάφο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης μελών της Αστυνομίας, μετά από αίτημα συγκεκριμένης χώρας για έκδοσή τους. Κατά την επιχείρηση διεξήχθησαν έρευνες, με δικαστικά εντάλματα σε οικίες, υποστατικά και οχήματα των συγκεκριμένων προσώπων, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν τεκμήρια που σχετίζονται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στο μεταξύ, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου όρισε την 26η Ιουνίου ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας έκδοσης των πέντε συλληφθέντων σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης μέσω διαδικτύου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πλαστογραφίας, τις οποίες διερευνούν οι αρχές τρίτης χώρας. 

Τα ΤΑΕ Αρχηγείου και Πάφου συνεχίζουν τις εξετάσεις.