Είμαι κάτοικος της περιοχής Προδρόμου στη Λευκωσία και θα ήθελα να σας αναφέρω ότι το βράδυ της 21η Μαΐου, δεν κοιμηθήκαμε. Όπως δεν κοιμηθήκαμε ούτε τα επόμενα βράδια που ακολούθησαν. Ο λόγος: φωνές, κορναρίσματα, μαρσαρίσματα, κόντρες και το αποκορύφωμα, ρίψη κροτίδων, ακόμα και μέσα στα σπίτια μας σχεδόν.

Κάθε βράδυ τηλεφωνούμε στην Αστυνομία εκλιπαρώντας για βοήθεια. Αναφέρω ότι το πρώτο βράδυ (αυτό της 21ης Μαΐου) τόσο εγώ, όσο και ο σύζυγος μου τηλεφωνήσαμε περίπου 10 φορές στο 112 ζητώντας και κάποια στιγμή παρακαλώντας και κλαίγοντας μαζί (τόσο απελπισμένη ήμουν) για βοήθεια. Η συμπεριφορά των αστυνομικών στο 112 επιεικώς απαράδεκτη: ενώ στην αρχή ήταν συμπονετικοί, στη συνέχεια άρχισαν να γίνονται εριστικοί (ε τι να κάνουμε; με ρώτησε κάποιος!). Σε κάποια στιγμή το 112 σταμάτησε μάλιστα να απαντά στα τηλεφωνήματά μας.

Πριν από καιρό, εισηγήθηκα στον Δήμο Λευκωσίας να τοποθετήσει «σαμαράκια» στον συγκεκριμένο και στους γύρω δρόμους, ώστε να μην αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, όμως η εισήγησή μου δεν έχει προωθηθεί. Μαρία Χ.

 

O Στέλιος Στυλιανού, βοηθός εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε στη στήλη ότι μέσα στα πλαίσια της πρόληψης σοβαρών θανατηφόρων συγκρούσεων αλλά και για αποτροπή και καταστολή οποιασδήποτε οχληρίας και νεανικής παραβατικότητας, δόθηκαν οδηγίες από τον αρχηγό της Αστυνομίας για εντατικούς ελέγχους σε όλες τις επαρχίες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ειδικά, όπως μας είπε, μέλη της Αστυνομίας είχαν προβεί σε 665 καταγγελίες σε παγκύπρια βάση και κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα όπως και 45 μοτοσικλέτες. 

Κάποιες από αυτές τις καταγγελίες και τις κατασχέσεις, όπως μας τόνισε, αφορούν τις περιοχές στις οποίες αναφέρεται η αναγνώστρια.

Τόσο τα αυτοκίνητα όσο και οι μοτοσυκλέτες που έχουν κατασχεθεί, φαίνεται να έχουν υποστεί μηχανικές τροποποιήσεις, ενώ δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής και οι οδηγοί τους δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους, ενώ φαίνεται να είχαν προβεί και σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της όλης εκστρατείας, συνελήφθηκαν επίσης πέντε πρόσωπα για διάφορα άλλα αδικήματα.

«Οι έλεγχοι και η εκστρατείες της αστυνομίας με σκοπό την πάταξη διαφόρων μορφών οχληρίας και νεανικής παραβατικότητας, θα συνεχιστούν και σίγουρα θα καλύψουν και τις περιοχές στις οποίες αναφέρεται ο αναγνώστης, δηλαδή την Προδρόμου, τη Γρίβα Διγενή και τη Νίκης» μας είπε.

Σχολιάζοντας επίσης την εισήγηση του αναγνώστη μας για να τοποθετηθούν «σαμαράκια», ώστε να μην μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες τα διερχόμενα αυτοκίνητα, είπε ότι δεν έχει φτάσει κοντά του μια τέτοια πρόταση, όμως εάν έχει υποβληθεί τέτοια εισήγηση, τότε θα μελετηθεί και θα ληφθεί σχετική απόφαση. Η όλη διαδικασία όμως, όπως μας τόνισε, είναι χρονοβόρα