Όταν την 1η Απριλίου του 2022 παραδίδονταν τα κλειδιά του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας στον επενδυτή για την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης στην Κύπρο ύψους 1,2 δισ. όλοι μιλούσαν για μια ιστορική ημερομηνία που σηματοδοτεί την έναρξη της μεγάλης ανάπτυξης της Λάρνακας. Δύο ακριβώς χρόνια μετά ελάχιστα έγιναν τόσο στη μαρίνα, όσο και το λιμάνι με τα μεγάλα έργα να ξεκινούν, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, τον προσεχή Ιούνιο. Κι ενώ οι ψίθυροι για τη μεγάλη επένδυση συνεχίζονται, η ανάπτυξη της Λάρνακας στην πράξη και όχι στα χαρτιά έχει ξεκινήσει από την περιοχή των πρώην διυλιστηρίων και συγκεκριμένα από τον Δήμο Λιβαδιών.

Εάν κάποιος ψάχνει, λοιπόν, μια ημερομηνία που να σηματοδοτεί όντως την έναρξη της μεγάλης ανάπτυξης της Λάρνακας, αυτή είναι η 5η Μαΐου του 2023. Πρόκειται για μια ιστορική μέρα με διττό κέρδος για τη Λάρνακα, αφού τερματίστηκε η οδηγία Seveso από την περιοχή των πρώην διυλιστηρίων και μαζί της έφυγε μια για πάντα ο εφιάλτης ενός ατυχήματος στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά άρχισαν οι αναπτύξεις στην περιοχή που απελευθερώθηκε, το 65% της οποίας ανήκει στα Λιβάδια, που θ’ αποτελούν από το καλοκαίρι γεωγραφικό διαμέρισμα του Δήμου Λάρνακας. «Δεν βιώσαμε ξανά τέτοια κατάσταση. Η ζήτηση για επενδύσεις είναι άνευ προηγουμένου στα Λιβάδια» ανέφερε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας ο δήμαρχος, Μάριος Αρμένης, σημειώνοντας πως μόνο στην περιοχή που απελευθερώθηκε βρίσκονται σε εξέλιξη, αδειοδοτήθηκαν ή υποβλήθηκαν αιτήσεις στο Τμήμα Πολεοδομίας επενδύσεις που αγγίζουν τα €115 εκατ. Κι όλα αυτά σε λίγους μήνες. Αναπτύξεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ τρέχουν εν τω μεταξύ και στην υπόλοιπη επικράτεια των Λιβαδιών, που εξελίσσονται σε μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες περιοχές της Κύπρου.

Η παρθένα περιοχή που απελευθερώθηκε στα Λιβάδια είναι σχεδόν τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ξεκινά από το πρώην διυλιστήριο και φτάνει μέχρι τα όρια της Ορόκλινης, μ’ ένα ιδιαίτερα προνομιακό κομμάτι να βρίσκεται στην τουριστική περιοχή του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας, στην απέναντι πλευρά από τη θάλασσα. Σ’ ένα από αυτά τα τεμάχια ξεκίνησε πρόσφατα από κύπριο επιχειρηματία η πρώτη ανάπτυξη, που αφορά στην ανέγερση πολυτελών οικιστικών μονάδων και καταστημάτων ύψους €30 εκατ. Σε άλλο σημείο της περιοχής κοντά στον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας, Ισραηλινός που επενδύει για πρώτη φορά στην Κύπρο, θ’ ανεγείρει 273 πολυτελή διαμερίσματα, που θα στοιχίσουν περίπου €50 εκατ.

Το επόμενο διάστημα, εξάλλου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λιβαδιών, άλλοι δύο κύπριοι ιδιοκτήτες ανάπτυξης γης προγραμματίζουν τρεις μεγάλες οικιστικές αναπτύξεις, που θα κοστίσουν συνολικά €35 εκατ. Όλα αυτά πριν αρχίσει η αξιοποίηση του χρυσοφόρου παραλιακού μετώπου μήκους τριών χιλιομέτρων που απελευθερώθηκε και κατά 80% ανήκει στις εταιρείες πετρελαιοειδών. Ήδη ο Δήμος Λάρνακας έχει ενώπιον του τρεις αιτήσεις για εξασφάλιση πολεοδομικών αδειών για μεγάλες αναπτύξεις που ξεπερνούν το €1 δισ. στη συγκεκριμένη περιοχή, ανάμεσά τους και για το μεγαλεπήβολο έργο Larnaka-land of tomorrow του ομίλου Πετρολίνα. Αυτές οι αναπτύξεις αργούν ακόμη επειδή απομένει η απορρύπανση του εδάφους και η ανάκτηση της παραλίας που χάθηκε λόγω της διάβρωσης. Δεν θα προκαλούσε ωστόσο έκπληξη στη Λάρνακα εάν κι αυτές άρχιζαν πριν την πολυδιαφημισμένη επένδυση στη μαρίνα και το λιμάνι.