Αυτοί που θέλουν τον ΔΗΣΥ να εκδιώξει τα «ακροδεξιά» μέλη και στελέχη του δεν γνωρίζουν τον Συναγερμό και ουδέποτε ήταν ενεργά μέλη του. Απλά κάποιες φορές, από εκείνες που καταδέχονταν να ψηφίσουν, τον ψήφιζαν. Η μαγιά του ΔΗΣΥ ήταν αυτοί που κατατρέχοντο από το καθεστώς του Μακαρίου και που τους φόρτωσαν την ενοχή της καταστροφής της πατρίδος μας. Ήταν οι απόκληροι. Συνασπίστηκαν όλοι εναντίον του! Δεν είναι τυχαίο που πήρε στις εκλογές του 1976 27,6% και εν τούτοις δεν έβγαλε ούτε ένα βουλευτή!

Τον κατηγόρησαν ότι έδωσε στέγη στην ΕΟΚΑ Β. Ό,τι στέγασε πραξικοπηματίες και ας ιδρύθηκε δύο χρόνια μετά την εισβολή με πρόεδρο την Κληρίδη. Αγκάλιασαν τον ΔΗΣΥ οι πιο πολλοί αγωνιστές της ΕΟΚΑ και όσοι πίστευαν στην απελευθέρωση της Κύπρου. Σταδιακά έγινε αποδεκτό ότι είχε την καλύτερη ποιότητα μελών και ψηφοφόρων. Επί Κληρίδη αυτό ήταν το κόμμα. Αυτός έκανε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα που ξοδεύαμε 1 εκατ. λίρες την ημέρα και για πρώτη φορά νιώσαμε πραγματική ασφάλεια. Αυτός παράγγειλε τους S-300. Περήφανος Συναγερμός! Μετά τον Κληρίδη, (περιλαμβάνω και τον Μάτση) ο Συναγερμός άρχισε να χάνει τον δρόμο του και τον σκοπό δημιουργίας του. Έγινε κόμμα εξουσίας δηλαδή για χάρη της διακυβέρνησης, της εξουσίας. Αυτό αναπόφευκτα το έφερε προς το κέντρο δηλ. κινήθηκε αριστερά. Έγινε ακόμα ένα επιπλέον κόμμα εξουσίας όπου η ηγεσία του το χρησιμοποιούσε προς ίδιαν ικανοποίηση. Και φθάσαμε στα σημερινά. Το κενό λοιπό που άφησε, το γεμίζει το ΕΛΑΜ. Αν τώρα ακούσει η νυν ηγεσία τους αδαείς και ερωτευμένους με τον εαυτό τους επιφανειακούς αναλυτές που μόνο την ματαιοδοξία τους εντυπωσιάζουν και διώξει τα «βαρίδια ακροδεξιούς» ένας τρόπος υπάρχει να το κάνει. Δεν παίρνεις τις λίστες των μελών και λες αυτός κάνει τον κρατώ, αυτός είναι πολύ μπλε και τον διώχνω. Απλά παίρνει το κόμμα ακόμα πιο αριστερά οπόταν ευνουχίζει από την μια τον Συναγερμό και στέλνει τα καλύτερα μέλη, στελέχη και ψηφοφόρους του στο ΕΛΑΜ σε ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς. Θα χάσει την ταυτότητα του ο ΔΗΣΥ και μόνο ασπόνδυλους και κουλτουριάρηδες θα εκπροσωπεί. 

Αλλά αυτό δεν θα το δεχθεί κανένας από αυτούς που έβαλαν πλάτες για να τον κτίσουν! Θα αντιδράσουν και θα ανακόψουν την πορεία προς την αποσύνθεση και θα τον οδηγήσουν προς τις ευλογημένες πηγές του. Μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές επιδειξιμανίας πλούτου και εξουσίας. Αυτοί που θα διαφωνήσουν δεν θα φύγουν διότι δεν είναι σκαπανείς-πρωτοπόροι, ακόλουθοι είναι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Σκεφτείτε τους. Έτσι θα σταματήσει η ροή προς το ΕΛΑΜ αν αυτό είναι το ζητούμενο. Που δεν είναι στο μυαλό εκείνων που το προβάλλουν. Απλώς  κάτι θέλουν να πουν ή γράψουν κι αυτοί. Το περιθώριο βγαίνει στην επιφάνεια όταν χαθεί η βαρύτητα.

Τέλος σε ποιους συμφέρει να είναι ή να μείνει το ΕΛΑΜ, όπως τότε ο ΔΗΣΥ, ακροδεξιό κόμμα; Ποιοι επωφελούνται;