Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρώπη των λαών και της ειρήνης που έχει μετεξελιχτεί σήμερα, δυστυχώς και ατυχώς για τους λαούς της, σε Λέσχη Διεθνών Απατεώνων.

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, είπε ότι «είναι πολύ σημαντικό να απομονωθεί το Ιράν». Σημείωσε επίσης ότι «οι κυρώσεις κατά του Ιράν, είναι ένα σαφές μήνυμα που θέλει η Ευρωπαϊκή Ενωση να στείλει. Σκοπός τόνισε, είναι η προστασία των αμάχων».

Δοξάστε τους…Επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν, γιατί «τόλμησε» να ανταποδώσει το κτύπημα του Ισραήλ εναντίον της Πρεσβείας του στη Δαμασκό-που αποτελεί casus belli (αιτία πολέμου) με βάση τον Καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, αλλά αυτό δεν ήταν λόγος για να την καταδικάσει η θλιβερή και παραπαίουσα ΕΕ. Παραγνωρίζουν το γεγονός ότι το ιρανικο κτύπημα έγινε χωρίς να χαθεί έστω και ένας άμαχος, αφού προηγουμένως είχε προειδοποιήσει και είχε ενημερώσει τους πάντες. Και το αποτέλεσμα ήταν να αναχαιτιστούν οι ιρανικοί πύραυλοι και τα drawns από το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ αλλά και συνεργούντων των Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων συμμάχων τους, που στηρίζουν μέ κάθε δυνατό μέσο τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Δεν βρήκαν ως τώρα μια λέξη συμπόνιας να αρθρώσουν για τα χιλιάδες παιδιά της Γάζας που έχουν σκοτωθεί, με τον αριθμό των αμάχων που δολοφονήθηκαν από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις να έχει υπερβεί τις 40 χιλιάδες! Αλλά αυτοί είναι «διαφορετικοί» και δεν μας ενδιαφέρουν κ. Μισέλ και κ.Χριστοδουλίδη και κ.Μητσοτάκη και κυρία Ούρσουλα, που συνεχίζετε να βάφετε τα χέρια σας με το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης, χωρίς ίχνος ντροπής και ευαισθησίας. Δεν υπάρχουν κυρώσεις για το Ισραήλ που διαπράττει έγκλημα πολέμου, αλλά υπάρχουν για οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να του αντισταθεί! Κι αποθρασύνεται όλο και περισσότερο. Συνεχίζει καθημερινά το μακελειό εναντίον των αμάχων, παρεμποδίζει την προμήθεια ανθρωπιστικής βοήθειας, έχει καταστρέψει σχολεία, νοσοκομεία, προσφυγικούς οικισμούς, υπηρεσίες του ΟΗΕ, έχει δολοφονήσει τους υπαλλήλους του ΟΗΕ που διένειμαν την ανθρωπιστική βοήθεια της Αμάλθειας και ουδόλως ενδιαφέρεται για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Θέλει να νικήσει και να εξοντώσει τη Χαμάς, όπως ο Χίτλερ εξόντωσε (!!!) τους Εβραίους (με τις ίδιες ή ανάλογες μεθόδους). Αλλά δεν τρέχει τίποτε! Είναι το Ισραήλ ο περιούσιος λαός του «Θεού», που τον ενσαρκώνει σήμερα ο παραπαίων θλιβερός πλανητάρχης, ο οποίος, καθώς διανύει την 8η δεκαετία της ζωής του, δεν νοιάζεται πια για άλλο τι εκτός από το να τα έχει καλά με το πανίσχυρο ΕβραΪκό Λόμπι, για να διασφαλίαεις την επανεκλογή του. Και θυσιάζει, ενσυνείδητα, για τούτο έναν ολόκληρο λαό, επιβραβεύοντας τον μακελάρη της Γάζας με νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Για να ολοκληρώσει το αποτρόπαιό έγκλημά του! Την ίδια ώρα οι ανάλγητοι, πολεμοχαρείς και πολεμοκάπηλοι Ευρωπαϊοι ηγετίσκοι, που έχουν μετατραπεί σε πιόνια στη σκακιέρα των υπερατλαντικών αφεντάδων, χορεύουν στον ρυθμό των εμπόρων των όπλων και των πολεμικών μηχανών, που λαδώνονται καθημερινά και διαχρονικά με το αίμα των λαών… ΄

Ομως, έχει ο καιρός γυρίσματα! Όπως έγραψα κάποτε σ’ ένα ποίημα, με αφορμή τη δική μας πρωτόγνωρη τραγωδία της μεγάλης προδοσίας και της συνακόλουθης τουρκικής εισβολής-προσφυγιάς του 1974: «Πάντα υπάρχει μια ώρα για κείνους/που ασελγώντας πάνω στις μνήμες/ των απλών ανθρώπων/παραβιάζουν τα σύνορα/της ανθρώπινης απαντοχής/και της δικαιοσύνης./ Πάντα υπάρχει μια ώρα/για τους καρατόμους της Ιστορίας//Τη λένε «εκδίκηση» /και την προσκυνάνε πάππου προς πάππου/γενιά με γενιά/οι αδικημένοι του κόσμου ετούτου./Και δεν θ’αργήσει να ‘ρθεί-σπαθί/ στους λαιμούς των αδίκων ,/στης αδικίας τη ρίζα,/ στης βαρβαρότητας την «αρετή».