Κάθε μέρα διαβάζει κάποιος αναρτήσεις στο facebook ή δημοσιεύματα, άρθρα και επιστολές σε εφημερίδες, που αναφέρονται στη μεγάλη κοινωνική αλλαγή που έγινε και συνεχίζει να γίνεται στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου. Παρουσιάζουν την μεγάλη δημογραφική αλλαγή του πληθυσμού, που δείχνει ότι από τώρα ή σίγουρα σε κάποια χρόνια ο Ελληνισμός θα είναι μειονότητα του νόμιμου και παράνομου πληθυσμού της Κύπρου. Ο εκτουρκισμός κατεχόμενος της Κύπρου είναι υπό εξέλιξη.

Δείχνουν με φωτογραφίες και βίντεο την τεράστια ανάπτυξη στην περιοχή Τρικώμου, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κύπρου και βλέπει κάποιος ότι πράγματι οι πολυκατοικίες και άλλα κτίρια φυτρώνουν με ταχύτητα και καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών περιουσιών στις περιοχές που κατέκτησε η Τουρκία.

Πολλά σχόλια γίνονται για την κατεχόμενη Αμμόχωστο και για τις αλλαγές που προωθεί η Τουρκία. Η Αμμόχωστος, που δεν ήταν μέσα στα σχέδια της Τουρκίας για κατάκτηση, για πολλά χρόνια παρέμεινε περίκλειστη και αποκλεισμένη στρατιωτική περιοχή και αποτελούσε το δέλεαρ για να αποδεχτούμε μια απαράδεκτη λύση, όπως το σχέδιο Ανάν. Τα τελευταία χρόνια οι Τούρκοι ανοίγουν την τουριστική περιοχή και απειλούν να την καταστήσουν σύγχρονο τουριστικό μέρος. Η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη, επειδή για δεκαετίες οι κάτοικοί της Αμμοχώστου αναμέναμε λύση με επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους.

Η τύχη της Αμμοχώστου είναι η αφορμή για πολλούς να διατυπώνουν κατηγορίες, ότι πολλές φορές οι Τούρκοι μας έδωσαν την πόλη, αλλά εμείς οι μαξιμαλιστές αρνηθήκαμε να την παραλάβουμε και προτιμήσαμε την συνέχιση ενός μάταιου μακροχρόνιου αγώνα.

Εκείνοι που είναι εραστές μιας οποιασδήποτε λύσης μας διατυπώνουν την κατηγορία, ότι απορρίψαμε όλες τις λύσεις, που μας προσφέρονταν και με τις οποίες θα επιστρεφόταν ένα σημαντικό, 3%-5%, μέρος του κατεχόμενου τμήματος της Κ.Δ.

Και όταν σήμερα τα βίντεο δείχνουν τις δεκάδες πολυκατοικίες και την εκχώρηση της γης μας σε ξένους επενδυτές, διαμαρτύρονται, ότι δεν προχωρήσαμε σε λύση τότε και τώρα που η γη στις κατεχόμενες περιοχές άλλαξε οριστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Λένε δηλαδή ότι χάσαμε το τραίνο της λύσης και οριστικά χάσαμε τη γη μας.

Όσοι είναι αρνητές της αντίστασης στην κατοχή, κατηγορούν τις ηγεσίες που απέρριψαν απαράδεκτες λύσεις, λες κι αυτές οι ηγεσίες έφεραν την κατοχή. Ποτέ όμως δεν ομολογούν, ότι αυτά τα απαράδεκτα και μη αναστρέψιμα της κατοχής είναι αποτέλεσμα της προδοσίας της χούντας και τις απαράδεκτες δραστηριότητες των ντόπιων υποστηρικτών της προδοτικής πολιτικής τους. Δεν σκέφτονται ότι η χούντα και οι συνεργάτες της προξένησαν την καταστροφή, δίνοντας στην Τουρκία την ευκαιρία της εισβολής.

Οι εραστές της όποιας λύσης ξεχνούν, ότι κάθε λύση είχε ως προϋπόθεση την κατάργηση της Κ.Δ. και τον υποβιβασμό της σε συνιστώσα πολιτεία. Η κατεχόμενη γη μας θα ήταν η άλλη συνιστώσα πολιτεία, και όλα τα απαράδεκτα και παράνομα για εκτουρκισμό της Κύπρου θα ήταν απλώς νόμιμες ενέργειες της κυβέρνησης της συνιστώσας πολιτείας των Τουρκοκυπρίων, που θα ήταν εξαρτώμενη της Τουρκίας και που ολόκληρη η Κύπρος θα ήταν προτεκτοράτο της.

Πολλοί διατείνονται όμως ότι θα παίρναμε πίσω την Αμμόχωστο, την Μόρφου και μερικές άλλες περιοχές. Τους θυμίζω μόνο, ότι αυτές οι επιστροφές ήταν πρόνοιες του απαράδεκτου σχεδίου Ανάν, που προνοούσαν την επιστροφή σε κάποιους μήνες και σε κάποια χρόνια. Και όταν η πλευρά μας ζήτησε οι περιοχές αυτές να παραδοθούν στον ΟΗΕ η άρνηση ήταν σταθερή. Και όταν ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ προσπαθούσε να πείσει τον τότε ΠτΒ, Δημήτρη Χριστόφια να υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν, εκείνος του ζήτησε απλώς οι ΗΠΑ να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας και την επιστροφή του εδάφους. Και εκείνος απάντησε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να δώσουν αυτή την εγγύηση. Κάτι ήξεραν.

Τα γεγονότα, ακόμα και τα σημερινά, δείχνουν ότι ακόμα και όταν η Τουρκία αγοράζει τους S-300, όταν δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, όταν αρνείτο την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όταν θεωρεί την Χαμάς απελευθερωτικό κίνημα, όταν βρίζει τις ΗΠΑ και την πολιτική τους, η Αμερική και η Ευρώπη, όχι μόνο την ανέχονται, αλλά την θωπεύουν και την επαινούν. Πρέπει να αντιληφθούμε, ότι αν καταργήσουμε την Κ.Δ. και την υποβιβάσουμε σε συνιστώσα πολιτεία, τότε η κατοχή της Κύπρου θα γίνει νόμιμη, η διχοτόμηση οριστική και ο Ελληνισμός της Κύπρου θα έχει την τύχη του Ελληνισμού του Πόντου. Η διεθνής κοινότητα θα απαλλαγεί από τον μπελά του Κυπριακού και θα μπορεί ανενόχλητη θα θωπεύει την Τουρκία, όπως κάνει και σήμερα, χωρίς να έχει την ανάγκη φραστικών και ανούσιων δικαιολογιών. Ουδέποτε θα υποστηρίξει την ελληνική κοινότητα, όπως κάνει σήμερα με την Ελλάδα, που είναι και μέλος του ΝΑΤΟ και μέλος της Ε.Ε.

Ένα πράμα πρέπει να μην ξεχνάμε. Ο εκτουρκισμός της κατεχόμενης περιοχής δεν γίνεται επειδή απορρίψαμε το σχέδιο Ανάν και διασώσαμε την Κ.Δ. Το σχέδιο Ανάν απλώς θα έκανε νόμιμο τον εκτουρκισμό και την ανάπτυξη της κατεχόμενης Κύπρου. Η Κ.Δ. είναι η τελευταία και ανίκητη έπαλξή μας.