Έκκληση για άμεση συμφωνία στον επόμενο προϋπολογισμό και το ταμείο ανάκαμψης απευθύνει με επιστολή του προς τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ,πριν από τη σύνοδό της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη επιστολή πρόσκλησης, ο Σαρλ Μισέλ αναφέρει ότι «την Παρασκευή, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης COVID-19, θα μπορέσουμε να συναντηθούμε ξανά εδώ στις Βρυξέλλες».

«Η πανδημία COVID-19 έχει κοστίσει πολλές ζωές σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει πλήξει σοβαρά τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή μας», προσθέτει.

Όλες οι προσπάθειές μας, επισημαίνει ο κ. Μισέλ, «πρέπει να επικεντρωθούν στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάκαμψης. Για το σκοπό αυτό, η συνάντησή μας αυτή την εβδομάδα θα αφιερωθεί στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και στο Σχέδιο Ανάκαμψης».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «από την τελευταία σύνοδο κορυφής μας τον Ιούνιο, έχουμε εργαστεί εντατικά με όλους εσάς και λάβουμε δεόντως υπόψη τις ανησυχίες σας».

Σε αυτή τη βάση, σημειώνει, «υπέβαλα μια πρόταση για την αντιμετώπιση των βασικών δυσκολιών και τη δημιουργία γεφυρών μεταξύ των διαφόρων θέσεων. Η εξεύρεση συμφωνίας θα απαιτήσει σκληρή δουλειά και πολιτική βούληση από την πλευρά όλων. Τώρα είναι η ώρα. Μια συμφωνία είναι απαραίτητη. Θα πρέπει να βρούμε εφαρμόσιμες λύσεις και να καταλήξουμε σε συμφωνία, για το μεγαλύτερο όφελος των πολιτών μας».

Ανακοινώνει δε ότι «η συνάντησή μας θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 10.00 π.μ. με την παραδοσιακή ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας συνάντηση εργασίας και θα την πάρουμε από εκεί».

«Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω ξανά στις Βρυξέλλες», καταλήγει.

Πηγή:philenews/KYΠΕ