Τίτλοι τέλους από την πολιτική για τον Γιώργο Λιλλήκα. Μετά από μία πορεία τριών δεκαετιών στην πολιτική σκηνή. Υπηρέτησε ως βουλευτής, ως υπουργός Εμπορίου και ως υπουργός Εξωτερικών επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου. Πριν την υπουργοποίησή του, ήταν βουλευτής του ΑΚΕΛ από το οποίο αποχώρησε μετά την απόφαση του κόμματος να μη στηρίξει την υποψηφιότητα Τάσσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές του 2008, διεκδικώντας την Προεδρία της Δημοκρατίας με τον γγ του κόμματος, Δημήτρη Χριστόφια.

Ήταν υποψήφιος δύο φορές για την Προεδρία της Δημοκρατία. Το 2013 ως ανεξάρτητος έχοντας μόνο τη στήριξη της ΕΔΕΚ, έλαβε ποσοστό 24,93%, χάνοντας όμως τη μάχη για τον δεύτερο γύρο για μερικές χιλιάδες ψήφους από τον Σταύρο Μαλά. Το 2018 ήταν ξανά υποψηφίος, έχοντας αυτή τη φορά τη στήριξη του κόμματος του, της Συμμαχίας Πολιτών, την οποία ίδρυσε το καλοκαίρι του 2013. Έλαβε ποσοστό 2,18%. Το 2016, κατάφερε με τη Συμμαχία Πολιτών να εισέλθει στη Βουλή με εκλογή του ιδίου και ακόμα δύο βουλευτών, λαμβάνοντας ποσοστό 6,01%. Μετά την αποχώρηση του Παύλου Μυλωνά και της Άννας Θεολόγου, έμεινε ο μόνος βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, η Συμμαχία Πολιτών συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ με την οποία οι πληροφορίες ανέφεραν εδώ και καιρό ότι είχαν συμφωνήσει για συνένωση. Κάτι το οποίο φαίνεται να μπαίνει στο δρόμο της υλοποίησης μετά την προχθεσινή συνεδρία της Ανώτατης Συγκλήτου του κόμματος. Μετά τη χθεσινή συνεδρία, ο Γιώργος Λιλλήκας ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του. Την απόφαση του, την είχε λάβει εδώ και αρκετό καιρό και την είχε ανακοινώσει δηλώνοντας ότι αυτό θα γινόταν με το τέλος της βουλευτικής του θητείας.

Η Συμμαχία Πολιτών, σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «αρχίζει και επίσημα ο διάλογος για την ενοποίηση της Συμμαχίας Πολιτών με την ΕΔΕΚ, μετά και από τη σχετική απόφαση της Ανώτατης Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών, που συνεδρίασε την Τετάρτη το βράδυ.

Με μόνο τρεις αρνητικές ψήφους, η Ανώτατη Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών αποφάσισε την ενοποίηση με την ΕΔΕΚ, με κυρίαρχο στόχο την ένωση αντιδιζωνικών δυνάμεων για αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν στο Κυπριακό».