Ενώπιον ενός πρωτοφανούς γεγονότος βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Επαρχιακός Γραμματέας της Συμμαχίας Πολιτών Αμμοχώστου, ενώ συμμετείχε ενεργά σε φιλανθρωπικό έρανο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου. Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς Lidl Αγλαντζιάς, συγκεντρώνοντας εισφορές από πολίτες για λογαριασμό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, έπεσε θύμα θρασύδειλης επίθεσης από πρόσωπο, το οποίο υποδύθηκε τον Αστυνομικό της Γειτονιάς.

Όπως καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών, το εν λόγω άτομο, με άκρως απρεπή συμπεριφορά, ωρυόταν ότι το στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών βρισκόταν στο χώρο παράνομα.

Σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει ότι ο Επαρχιακός της Γραμματέας δεν έφερε κανένα διακριτικό του Κινήματος, παρά μόνο εμφανή διακριτικά του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.

Το στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών, μη θέλοντας να δώσει συνέχεια στην οχληρία που προκλήθηκε ανάμεσα σε δεκάδες πολίτες, παρουσίασε τα νόμιμα έγγραφα που κατείχε στον κύριο που παρουσιάστηκε ψευδώς ως Αστυνομικός της Γειτονιάς, σε μια προσπάθεια να δώσει άμεσα τέλος στην ανησυχία. Αντ’ αυτού, ο κύριος που υποδύθηκε τον Αστυνομικό, μόλις είδε τα επίσημα νόμιμα έγγραφα εξεμάνη και πάλι, φωνάζοντας και διαπομπεύοντας άδικα το στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε επίσημα χθες στον αρμόδιο αστυνομικό σταθμό, μέλη του οποίου δεσμεύθηκαν να επιληφθούν της υπόθεσης. «Η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσει να ελέγχει για την πορεία των ερευνών και απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης, καθώς θεωρούμε ανεπίτρεπτη την παρεμπόδιση φιλανθρωπικού έργου, από άτομα που νομίζουν ότι επειδή «έχουν πλάτες» μπορούν ν’ αποτελέσουν κράτος εν κράτει», καταλήγει η ανακοίνωση της Συμμαχίας. 

Πηγή: philenews