Τρέχουν να προλάβουν το κλείσιμο της Βουλής, υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες, ημικρατικοί οργανισμοί και Δήμοι, για να πληρώσουν τις κενές θέσεις. Λόγω των προεδρικών εκλογών, το Κοινοβούλιο θα κλείσει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και θα επαναρχίσει τις εργασίες του τον Μάρτιο, γι’ αυτό τα αιτήματα για την πλήρωση θέσεων πέφτουν βροχή. Αύριο, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα κληθούν να εξετάσουν το ξεπάγωμα συνολικά 208 θέσεων πρώτου διορισμού στην κρατική μηχανή. Πρόκειται για 102 θέσεις στο Δημόσιο, 101 θέσεις σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου και πέντε θέσεις στις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, οι 102 θέσεις που θα ανοίξουν στο Δημόσιο αφορούν 27 θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, 25 θέσεις στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, 16 θέσεις στο Υπουργείο Γεωργίας, δέκα θέσεις στο Κρατικό Χημείο, επτά θέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και πέντε θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας. Επίσης, μια θέση στο Υπουργείο Μεταφορών, μια θέση στη Δικαστική Υπηρεσία, τέσσερις θέσεις στη Νομική Υπηρεσία, τέσσερις θέσεις στην Επίτροπο Διοικήσεως και δύο θέσεις στο Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες κενές θέσεις στην Δημόσια Υπηρεσία

Εξάλλου, οι 106 θέσεις τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αφορούν 73 θέσεις στην ΑΗΚ, 10 θέσεις στην Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας, εφτά θέσεις στον ΟΧΣ και τέσσερις θέσεις στον Δήμο Πάφου. Στα Συμβούλια Αποχετεύσεως Λάρνακας και Παραλιμνίου καθώς και στην ΑΛΚ θα πληρωθούν από δύο θέσεις. Επίσης, από μια θέση θα πληρώσουν Cyta, ΚΟΑΠ, τα Συμβούλια Αποχετεύσεως Πάφου και Λεμεσού και ο Δήμος Λατσιών.

Παράλληλα, η Επιτροπή θα τοποθετηθεί και για τέσσερις θέσεις προαγωγής. Πρόκειται για μια θέση ανώτερου μηχανολογικoυ ελέγχου μηχανικού κλίμακας Α13 στην Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, μια θέση προαγωγής ανώτερου τεχνικού κλίμακας Α9 στην Υπηρεσία Μεταλλείων, μια θέση λειτουργού εσωτερικού ελέγχου στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου κλίμακας Α11 και μια θέση πρώτου λειτουργού στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία.