Θέλοντας να κάνει πράξη την πεποίθησή του ότι τώρα είναι η ώρα των συνενώσεων, όχι των αποκλεισμών, ο υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης συγκρότησε την ομάδα κρούσης του -ένα από τα γρανάζια του επιτελείου του- με άτομα κάθε ηλικίας, ιδεολογικής και κοινωνικο-οικονομικής θεώρησης με βασικό ζητούμενο την επίτευξη, εάν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του: της ανανέωσης, της προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.

Στην ομάδα που διαβουλεύεται απευθείας με τον υποψήφιο, μετέχουν τεχνοκράτες υπερκομματικοί όπως και πολιτικά στελέχη χωρίς έντονο κομματικό χρώμα με στόχευση να αποδείξουν πως όταν υπάρχει η βούληση μπορούν να γίνουν δράσεις κοινά αποδεχτές για ένα μέλλον καλύτερο για τον τόπο και τον κόσμο.

Βασικό στοιχείο που θέλησε να υπηρετήσει η σύνθεση ήταν η πολυσυλλεκτικότητα, παραπέμποντας κατά αντιστοιχία και στη διεισδυτικότητα της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη στο εκλογικό σώμα. Διόλου τυχαίος ο αποκλεισμός στελεχών από τις δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα, αφού ήταν και παραμένει στοίχημα για το επιτελείο ο Νίκος Χριστοδουλίδης να περάσει στον κόσμο ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

1. ΔΡ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ- Σπούδασε Οικονομικά, αποκτώντας Διδακτορικό τίτλο από το London School of Economics. Το 1989, εργοδοτήθηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Το 1996  προσλήφθηκε στην Τράπεζα Κύπρου όπου και εργάστηκε για 24 χρόνια. Το 2014 διορίστηκε στο ΔΣ της Τράπεζας υπό την ιδιότητα του ως Οικονομικός Διευθυντής του Συγκροτήματος και μετέπειτα ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. Από τη θέση αυτή διετέλεσε πρόεδρος επιτροπών και θυγατρικών εταιρειών της Τράπεζας, καθώς και πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.  Το 2020 αποχώρησε οικειοθελώς από την Τράπεζα Κύπρου και είναι σύμβουλος εταιρειών και επιχειρήσεων. Είναι μέλος του ΔΣ του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου από το 2016.

Στο μήνυμά του ο κ. Πατσαλίδης επισημαίνει: «Συνεργάζομαι με τον κ. Χριστοδουλίδη για θέματα που αφορούν κυρίως την οικονομία. Μέσα από τη συνεργασία μας σχημάτισα την εντύπωση ότι είναι άνθρωπος με τεχνοκρατικές προσεγγίσεις που επιδιώκει την πραγματική υλοποίηση του προγράμματος του και πως δεν αρκείται στη θεωρία, ούτε και παρασύρεται από τη δημαγωγία. Κατά τη διάρκεια της σύνταξης του προγράμματος διαπίστωσα από τις πράξεις και τις αποφάσεις του ότι ο κ. Χριστοδουλίδης στηρίζει το σωστό, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Ο κάθε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα της οικονομίας είναι καλά μελετημένο, κοστολογημένο και στα πλαίσια της ορθολογιστικής ανάπτυξης. Απουσιάζουν τα μεγάλα λόγια και οι ανεφάρμοστες υποσχέσεις. Είναι Πρόγραμμα που οδηγεί στη βιώσιμη ανάπτυξη για την ευημερία όλων των πολιτών».

2. ΑΛΕΞΗΣ ΒΑΦΕΑΔΗΣ- Αρχιτέκτονας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας (USC). Διευθυντής και μέτοχος στην οικογενειακή εταιρεία Βαφεάδης και Σία ΕΠΕ, συνεχιστής του έργου που ξεκίνησε ο αείμνηστος Κώστας Βαφεάδης το 1960. Εξασκεί το επάγγελμα από το 1988. Είναι μέλος του ΕΤΕΚ. Διετέλεσε, για 2 θητείες, μέλος του ΔΣ του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Τεχνικών και Οικοδομικών Έργων, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της ΜΕΔΣΚ Λτδ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

Στη δήλωσή του τονίζει: «Ο Νίκος έχει το χάρισμα να ακούει με προσοχή, να εστιάζει στην ουσία και να σκέφτεται θετικά. Έχει νοοτροπία για πρόοδο. Αγαπά το διάβασμα, από το οποίο πηγάζει μια πλατιά αντίληψη και κριτική σκέψη που τον βοήθησαν να σχηματίσει ανθρωπο-κεντρική πολιτική σκέψη και ρεαλιστική γεωπολιτική αντίληψη. Γι’ αυτό τον στηρίζω. Επειδή φέρνει την ελπίδα μπροστά στις εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις της χώρας και έχει στόχο την ενότητα των Κυπρίων Νιώθει δε την ανάγκη να λειτουργούμε, ως κοινωνία, δίκαια και αξιοκρατικά. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης άκουσε με προσοχή την κοινωνία και προτείνει δημιουργικές λύσεις, επιδιώκοντας τις συνεργασίες». 

3. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κατάγεται από τη Λεμεσό και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Warwick και πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει εμπειρία 15 χρόνων στον σχεδιασμό και υλοποίηση μεγάλων προγραμμάτων στρατηγικής, μετασχηματισμού και αναδιοργάνωσης. Επί του παρόντος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ενώ έχει εργασιακή εμπειρία σε πολυεθνικές εταιρείες και έχει διδάξει ως επισκέπτης λέκτορας σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα από την εργασία του έχει προσφέρει υπηρεσίες τόσο στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο, όσο στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, σε εθελοντική βάση συντονίζει την ομάδα παραγωγής προγράμματος του Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Στο μήνυμά του αναφέρει: «Στηρίζω Νίκο Χριστοδουλίδη γιατί πιστεύω στη συμμετοχική δημοκρατία και στο ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που προωθεί. Ένα πρόγραμμα που είναι ολιστικό, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό, με βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Συμφωνώ με τους μηχανισμούς που προτείνει για την υλοποίηση των πολιτικών του προγράμματος, καθώς και την πρόθεση του να εργαστεί με νέα πρόσωπα, ικανά για να τον βοηθήσουν στη διακυβέρνηση. Στηρίζω Νίκο Χριστοδουλίδη για την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και τον ρεαλισμό που τον διακρίνουν, χαρακτηριστικά που θα ήθελα να έχει ο επόμενος πρόεδρος της χώρας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

4. ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ- Είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Λεμεσού, αντιπρόεδρος της επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος και μέλος σε διοικητικά συμβούλια. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο του Leicester, όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws. Στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο Barrister at Law, ως μέλος του Lincolns Inn στην Αγγλία. Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νέων Λεμεσού και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο. Η πολιτική της δράση άρχισε από τα μαθητικά της χρόνια σε ΜΑΚΙ, στην Πρωτοπορία Αγγλίας, στη ΝΕΔΗΣΥ και μετέπειτα στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Είναι μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου ΔΗΣΥ και του Γυναικείου Ομίλου Πρωτοπορίας. Ηγείται τα τελευταία δύο χρόνια της εκστρατείας για ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του προστάτη ως επίτιμο μέλος του Europa Hummo. Κατάγεται από την Αμμόχωστο και διαμένει στη Λεμεσό. Είναι μητέρα τριών παιδιών.

Στη δήλωσή της σημειώνει: «Γνωρίζω τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως άνθρωπο, ως οικογενειάρχη και πολιτικό. Παρακολουθώ την επιτυχημένη πορεία του ως πολιτική προσωπικότητα αφού ανήκουμε στον ίδιο κομματικό χώρο. Μέσα από τη συνεργασία μας εκτίμησα την απλότητα του χαρακτήρα του, την πνευματική του καλλιέργεια, την εντιμότητα του και το πάθος του για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο, κυρίως για τα παιδιά μας. Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος να γνωρίζει πώς λειτουργεί το διεθνές περιβάλλον, έτοιμο με την εκλογή του να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Έναν ηγέτη που αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και με συγκεκριμένες προτάσεις δίνει λύσεις σε αυτά».

5. ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ- Είναι δημοσιογράφος. Εργάστηκε για 25 χρόνια σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοσελίδα, καθώς και σε εφημερίδες ως ρεπόρτερ, πολιτική συντάκτρια, αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια ραδιοφωνικής εκπομπής. Εργάστηκε επίσης στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατάγεται από την επαρχία Κερύνειας και διαμένει στη Λευκωσία. Είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών.

Για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνει: «Σε μια περίοδο κατά την οποία η πολιτική κυριαρχείται από τοξικότητα και άγονες αντιπαραθέσεις, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεχωρίζει γιατί επιλέγει να αξιοποιεί τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ικανότητές του για την αντιμετώπιση των πραγματικών προκλήσεων. Από την πρώτη μέρα της ανάμιξής του στην πολιτική, έδωσε το στίγμα της πορείας του. Απέφυγε τον διχαστικό λόγο, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και προσήλωση στα καθήκοντα του σε όλα τα αξιώματα από τα οποία υπηρέτησε. Σήμερα, η ανεξάρτητη υποψηφιότητά του αγκαλιάζεται από πολίτες κάθε κομματικού και ιδεολογικοπολιτικού χώρου. Μαζί με αυτούς, κι εγώ πιστεύω ότι είναι ο ηγέτης που χρειάζεται ο τόπος. Συνενωτικός, ικανός, εργατικός, με διεθνές κύρος, ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σύγχρονος και ανθρώπινος. Γνωρίζοντάς τον, επιβεβαιώνω αυτό που αισθάνεται η πλειοψηφία. Ότι δηλαδή, ταυτόχρονα με τις ηγετικές του ικανότητες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν στέκεται στο βάθρο απέναντι από τους πολίτες, αλλά βρίσκεται ανάμεσά τους».

6. ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- Γεννήθηκε στη Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο και απέκτησε B.A στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Λογιστική και στη Χρηματοδότηση από την Ανωτάτη Εμπορική Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών στην Αθήνα (ΑΣΟΕΕ -σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Απέκτησε μεταπτυχιακό Diploma στη Λογιστική και στη Χρηματοδότηση από το East London University στη Βρετανία. Εργάστηκε 26 χρόνια ως δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων και επικαιρικών εκπομπών. Από το 2013-2018 υπηρέτησε ως αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ από το 2018-2022 διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμβουλος και συνεργάτης του.

Αναφέρει για τον υποψήφιο: «Τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τον πρωτογνώρισα το 1998 ως νεαρό διπλωμάτη. Αφότου διορίστηκα ως αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος το 2013 άρχισε μια στενή συνεργασία πρώτα από τη θέση του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας που κατείχε και ακολούθως από τη θέση του ως κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Συνεργαστήκαμε στενά τα πρώτα πολύ δύσκολα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη εν μέσω μνημονίων και της μεγάλης προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τα πολλά προσόντα του, την ποιότητα του χαρακτήρα του, καθώς και τις πολλές ικανότητες που διαθέτει. Στοιχεία, τα οποία συνθέτουν μια προσωπικότητα που μετά λόγου γνώσεως πιστεύω ότι χρειάζεται αυτή την ώρα η πατρίδα μας για να πάει μπροστά. Είναι άνθρωπος της συναίνεσης, της σύνθεσης, μια ήρεμη δύναμη».

7. ΤΖΟΖΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ- Εμπειρογνώμονας για θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, την εμπορία προσώπων και την προώθηση της έμφυλης διάστασης στις πολιτικές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Εργάστηκε ως Συντονίστρια Πολιτικών στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου για 14 χρόνια και συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας σε ομάδες της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για σχετικά θέματα. Διετέλεσε σύμβουλος του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη (2019- 1.2022) για θέματα έμφυλης ισότητας στην εξωτερική πολιτική. Κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο της Ιντιανάπολης, ΗΠΑ και Μεταπτυχιακό στις Σπουδές Φυλετικής Ισότητας, Πανεπιστήμιο Middlesex, H.B.  

 Σημειώνει ότι: «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει την πολιτική βούληση και τις ηγετικές ικανότητες για ανανέωση της χώρας μας. Αξιοποιεί την εμπειρογνωμοσύνη, συζητά και υιοθετεί προτάσεις στη βάση του διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών. Συνεργάστηκα με τον κ. Χριστοδουλίδη, υπό την ιδιότητα του ως υπουργός Εξωτερικών, για τρία χρόνια με στόχο την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική, κάτι το οποίο ήταν πρωτοβουλία του ιδίου, κάτι πρωτοποριακό για τη χώρα και με θετικό αντίκτυπο για την Κύπρο. Συνεργάζομαι ξανά με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως Ανεξάρτητος Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας γιατί από την εμπειρία μου, μέσω της προηγούμενης συνεργασίας μου μαζί του, γνωρίζω πολύ καλά ότι μπορεί να μετατρέψει τα λόγια σε πράξεις».

8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΤΥΜΠΙΩΤΗΣ- Γεννήθηκε στην Πάφο.  Αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική από το University of Pennsylvania (UPenn) των ΗΠΑ. Εργάζεται ως αρχιτέκτονας μηχανικός. Διετέλεσε πρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης, Α’ αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ Πρωτοπορίας παγκύπρια, υπεύθυνος της Ακαδημίας Πολιτικής Παρέμβασης Νέων ΝΕΔΗΣΥ, επαρχιακός γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ Πάφου και υπηρέτησε ως μέλος στο ΔΣ της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017».  Στις δημοτικές εκλογές του 2016 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πάφου, διετέλεσε πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου, θέση που κατείχε μέχρι τον Αύγουστο του 2022.  Το 2018 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Στη δήλωσή του τονίζει: «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εκπροσωπεί και εκφράζει όσα εκτιμώ ότι επιβάλλει η σύγχρονη πολιτική αντίληψη. Νέος άνθρωπος, με μετριοπαθή και νηφάλιο πολιτικό λόγο, με ειλικρινείς ανησυχίες για την επόμενη μέρα και πραγματική έγνοια για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας. Ένας σύγχρονος Ευρωπαίος πολιτικός που επιλέγει να κοιτάζει μπροστά, να επενδύει στην ελπίδα και στο όραμα. Θέτει υψηλά στις προτεραιότητές του τη συλλογικότητα, ιεραρχεί την έννοια της συμμετοχικής Δημοκρατίας ως βασική πολιτική του πυξίδα.   συνεργασία μαζί του αποδεικνύει τη διάθεσή του να ενώνει, την προσήλωσή του να συνδιαμορφώνει και όχι να υποδεικνύει. Χαρακτηριστικά που κατά την ταπεινή μου άποψη, οφείλουν να χαρακτηρίζουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έναν Πρόεδρο που θα δώσει ελπίδα ξανά σε όσους και όσες έχουν αποστραφεί την πολιτική. Έναν Πρόεδρο που θα αφουγκράζεται την εποχή του. Έναν Πρόεδρο όλων των Κυπρίων».

9. ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΟΡΤΣΙΟΣ- Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε Πληροφορική και Δημοσιογραφία και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία. Το 1997 αποδεχόμενος επαγγελματική πρόταση ήρθε΅ στην Κύπρο όπου έκτοτε ζει μόνιμα και εργάζεται. Συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα συγκροτήματα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης περιοδικών, διευθυντής προγράμματος ραδιοφώνου, παρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Πιστεύει όπως τονίζει ότι: «O Νίκος Χριστοδουλίδης μπορεί να ηγηθεί της Κύπρου, στη νέα αναντίλεκτα δύσκολη εποχή που βιώνουμε, με συναίνεση, σύνθεση και συνεννόηση. Ως ανεξάρτητος, έχει σύγχρονες αντιλήψεις για την άσκηση της πολιτικής μακριά από παλαιοκομματικές συνήθειες, συναλλαγές και πρακτικές του παρελθόντος. Χωρίς αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές, με την πρόταση του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευρείας αποδοχής, μπορεί να δώσει ελπίδα και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχει η κοινωνία από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

10. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ- Είναι ανώτερος διευθυντής σε διεθνή συμβουλευτικό οίκο και διετέλεσε επικεφαλής του Academy of Learning & Development της Ernst & Young, ενώ έχει εργαστεί στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακά στην Εκπαιδευτική Πολιτική (MA) και στην Εκπαιδευτική Έρευνα (MSc) από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα ως φοιτητής και ως νέος, έχοντας διατελέσει πρόεδρος της ΕΦΕΚ Αθήνας, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΠΟΦΕΝ, γγ του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, μέλος του ΔΣ του ΟΝΕΚ και πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει επικεντρωθεί στον επαγγελματικό τομέα, διατηρώντας ενδιαφέρον για τα κοινά ως πολίτης και ως επαγγελματίας. 

Σημειώνει ότι: «Υποστηρίζω τον Νίκο Χριστοδουλίδη επειδή πιστεύω ότι διαθέτει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επειδή διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της χώρας και στις ανάγκες της κοινωνίας. Επειδή θέλει και μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο σε μια νέα πολιτική εποχή ενότητας και συνεργασίας, για τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και για την ανταπόκριση στις προσδοκίες των πολιτών».

11. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ- Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Montclair της Νέας Υερσέης, απέκτησε μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Drew. Εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Μάικλ Δουκάκη, στις εκστρατείες των γερουσιαστών της Νέας Υερσέης Μπιλ Μπράντλυ και Φρανκ Λάντενμπεργκ, καθώς και του κυβερνήτη Τζιμ Φλόριο. Διετέλεσε επίσης γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης σε τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες. Διετέλεσε λειτουργός Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στον ΚΟΤ και διευθυντής Επικοινωνίας του Ομίλου Εταιρειών ΛΟΥΗΣ. Εργάστηκε στη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία ως ειδικός για θέματα Τύπου και από το 2008 μέχρι και τον Μάιο του 2022 είχε την ίδια θέση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

Στο μήνυμά του επισημαίνει: «Ξεχώρισα πολύ γρήγορα τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τον ήπιο αλλά δυναμικό του χαρακτήρα, για την καθαρότητα του λόγου του στην προβολή των θέσεων της Κύπρου και τη διεκδίκηση των δικαίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι μεθοδικός και παρουσιάζει τα επιχειρήματά του με πειστικό και διεκδικητικό τρόπο.  Γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο πολύ σκληρά και μεθοδικά εργάστηκε για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων της Κύπρου, όχι μόνο με τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες προς όφελος της χώρας μας. Πιστεύω στις ικανότητές του, στη βούλησή του να κυβερνήσει δίκαια και να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Δεν είναι ο πολιτικός του κατεστημένου. Είναι συνενωτικός και συναινετικός. Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη πιστεύω θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες».