To Top
23:41 Τετάρτη
1 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Φουλ επίθεση Αβέρωφ
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ • Φουλ επίθεση Αβέρωφ
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου 2020, 7:21 πμ
Οι τόνοι ανεβαίνουν και το πολιτικό σκηνικό αρχίζει να μπαίνει από νωρίς στην προεκλογική. Μετά τις απανωτές επικριτικές δηλώσεις του γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σήκωσε το γάντι χθες και βγήκε στην αντεπίθεση απαντώντας σε έντονο ύφος στην κριτική του ΑΚΕΛ κατά της Κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε επί όλων των θεμάτων στην Εζεκίας Παπαϊωάννου για την εσωτερική διακυβέρνηση. Κάλεσε μάλιστα το κόμμα της Αριστεράς να είναι ανοικτό στη διαφάνεια σε όλα τα ζητήματα και προκάλεσε για τοποθέτηση στο θέμα της δημοσιοποίησης στοιχείων για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων. 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιχείρησε χθες να αναδείξει αντιφάσεις στην κριτική του κόμματος της Αριστεράς σε σειρά ζητημάτων, αφήνοντας να νοηθεί προσπάθεια ισοπέδωσης του κυβερνητικού έργου. «Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική τη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία της Βουλής, την πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού, να φέρουμε μια ισορροπία μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή. Επιβαλλόταν να γίνει αυτό εδώ και δεκαετίες. Φτάσαμε σε ένα σημείο που κάποιοι ασυνεπείς ενοικιαστές είχαν παραπάνω δικαιώματα από τους ιδιοκτήτες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι με την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, επέρχεται μια ισορροπία χωρίς να έχει να φοβηθεί τίποτα ο συνεπέστατος ενοικιαστής.
 
Σημείωσε ακόμα ότι παρόμοια νομοθεσία ετοιμάζεται από πλευράς ΔΗΣΥ και για τα ακίνητα εκτός ενοικιοστασίου. «Είναι εδώ που θέλω να τονίσω ακόμα μια φορά την προσέγγιση του κόμματος της Αριστεράς. Τους κατανοούμε, ουδέποτε πίστεψαν στην ιδιοκτησία, στην ιδιωτική πρωτοβουλία και πάντα είναι απέναντι. Όμως θεωρούμε πως η άρνησή τους να ψηφίσουν αυτή τη νομοθεσία είναι ενάντια στο περί δικαίου και στην κοινωνική δικαιοσύνη, μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή. Δικαίωμα του κάθε κόμματος να έχει τις απόψεις αλλά κτίζεται καθημερινά μια εικόνα: το ΑΚΕΛ να είναι απέναντι σε οποιαδήποτε κίνηση εξορθολογισμού, είτε αφορά την οικονομία, είτε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα της κυπριακής κοινωνίας», δήλωσε σε έντονος ύφος ο Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα της νομοθεσίας για την άρση του απορρήτου των παρακολουθήσεων υποδεικνύοντας ότι επρόκειτο για τη νομοθεσία που θα έδινε τα όπλα στις διωκτικές Αρχές, να καταπολεμήσουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά. «Η πλειοψηφία της Βουλής ψήφισε τροποποιήσεις που ξεδόντιασαν και ουσιαστικά κάνουν αναποτελεσματική αυτή τη νομοθεσία. Και πάλι, το κόμμα της Αριστεράς ενώ καθημερινά θέλει να παρουσιάζεται ως ο πρωτοπόρος και ο πρωτοστάτης στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, που όλοι θέλουμε να παταχτεί, την ίδια ώρα και ενώ ήταν ιδεολογικά ενάντια σε αυτή τη νομοθεσία, ψήφισε τις τροπολογίες που ξεδοντιάζουν τον νόμο τηρώντας αποχή όσον αφορά την ψήφιση της», επεσήμανε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «δεν μπορούν από τη μια να ζητούν την πάταξη κάθε παρανομίας, διαπλοκής και διαφθοράς και από την άλλη διά της ψήφου των να στερούν τις δυνατότητες στις διωκτικές Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους». 
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρθηκε και στην κριτική του ΑΚΕΛ για την αύξηση στην τιμή των καυσίμων κατά 2,5 σεντ, δηλώνοντας πως αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα των πολιτικών αντιφάσεων. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέδειξε ότι η αύξηση στην τιμή αφορά τη συμπερίληψη ποσότητας βιοκαυσίμων για να είναι τα καύσιμα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. «Από τη μια κόπτονται για το περιβάλλον, από την άλλη στη βουλή κάθε εβδομάδα βάζουν τροχοπέδη ούτως ώστε να μην περάσουν νέα έργα ανάπτυξης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που με αυτό το μείγμα θα έχουμε και θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Άρα σε σωρεία ζητημάτων βλέπουμε τις αντιφάσεις», ανέφερε. 
 
Διαφάνεια σε όλα και για όλους
 
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ήταν ιδιαίτερα έντονος στην τοποθέτηση του και για το θέμα της δημοσιοποίησης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων για τα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα. «Μιλούν για διαφάνεια, ναι διαφάνεια σε όλα και για όλους. Ακούσατε το κόμμα της Αριστεράς να τοποθετηθεί για το θέμα της δημοσίευσης του καταλόγου των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στα πολικά εκτεθειμένα πρόσωπα;», διερωτήθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. «Εμείς είχαμε μια ξεκάθαρη θέση: να δοθούν όλα και για όλους στη δημοσιότητα. Θέλουμε να έχουμε και την άποψη του ΑΚΕΛ. Και θα πω και κάτι επιπρόσθετο.
 
Εμείς θα ζητήσουμε επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα και θα ζητήσουμε από την Κεντρική Τράπεζα εάν τα κόμματα συμφωνούν, να δοθούν και οι διαγραφές δανείων είτε σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα ή σε πολιτικά κόμματα. Διαφάνεια σε όλα. Δεν μπορούν κάποιοι να κρύβονται πίσω από τον ψίθυρο και να κτίζουν διά του ψιθύρου εικοτολογίες και νέφη. Όλα επαναλαμβάνω στο φως. Να μάθει ο πολίτης και ποια πολιτικά πρόσωπα έχουν μη εξυπηρετούμε να μάθει και ο πολίτης ποια πολιτικά πρόσωπα αλλά και πολιτικά κόμματα έτυχαν διαγραφών, όχι δεκάδων χιλιάδων, εκατομμυρίων ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις δεκάδων εκατομμυρίων. Θέλουμε διαφάνεια; Όλα στο φως, όλα στο φως να γνωρίζει ο πολίτης, χωρίς να λέμε ότι καταδικάζουμε τον οποιονδήποτε είτε γιατί είχε δάνεια είτε γιατί έχει μη εξυπηρετούμενα. Αλλά δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τη μη παρουσίαση των στοιχείων και διά ψιθύρου να διαβάλλουν όλους τους άλλους πλην το κόμμα τους και τα στελέχη τους» κατέληξε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.
  Φρίξος Δαλίτης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...