Ερευνητές του WebsiteToolTester μελέτησαν τα δεδομένα που υπέβαλαν οι χρήστες του διαδικτύου μέσω διαδικτυακών δοκιμών ταχύτητας και δημιούργησαν μια παγκόσμια κατάταξη.

Η Ταϊβάν αποτελεί την περιοχή του πλανήτη όπου καταγράφονται οι υψηλότερες ταχύτητες ίντερνετ, σύμφωνα με τις μετρήσεις του WebsiteToolTester. Η Κύπρος αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται στην 64η θέση ανάμεσα σε 207 χώρες.

Η μέση πραγματική ταχύτητα «κατεβάσματος» αρχείων στην Ταϊβάν φτάνει τα 85 Mbps το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Κατά το ίδιο μέσο, με αυτήν την ταχύτητα μία ταινία υψηλής ευκρίνειας «κατεβαίνει» σε οκτώ δευτερόλεπτα.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, βρίσκεται η Σιγκαπούρη, ενώ ακολουθούν η νήσος Τζέρσι της Μάγχης, η Σουηδία και η Δανία.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Ιαπωνία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Ελβετία και το Σαν Μαρίνο.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται στην 56η θέση, με τη μέση πραγματική ταχύτητα «κατεβάσματος» αρχείων να εμφανίζεται να είναι 13,41 Mbps.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία, αλλά πάνω από την Κύπρο, η οποία καταλαμβάνει την 64η θέση με ταχύτητα 11 Mbps.

Ουραγός της λίστας είναι η Υεμένη με 0,38 Mbps, ενώ την τελευταία τριάδα συμπληρώνουν η Μαυριτανία και το Τουρκμενιστάν.

Κατά τα ίδια στοιχεία, η μέση ταχύτητα στον πλανήτη ανέβηκε στα 11 Mbps από 9 Mbps το 2017.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές του WebsiteToolTester μελέτησαν τα δεδομένα που υπέβαλαν οι χρήστες του διαδικτύου μέσω διαδικτυακών δοκιμών ταχύτητας και δημιούργησαν μια παγκόσμια κατάταξη.

Στο μεταξύ, μεγαλώνουν οι πιέσεις των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα, ώστε να μην αναπτύξει το δίκτυο πέμπτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας, γνωστό και ως 5G.

Πηγή: philenews/sputniknews.gr