Ολοκληρώθηκε, μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, η δημιουργία του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης Πτηνοπανίδας και Χερσαίας Χλωρίδα Ακάμα στον Κάθηκα.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, η ολοκλήρωση του έργου, συνολικής δαπάνης €299.998,00 πλέον ΦΠΑ (€356.997,62) έγινε με κρατικά κονδύλια με μελετητές τους Λουκαϊδη – Φιλίππου.

Εργολάβος του έργου για το κτιριολογικό μέρος είναι οι CSG Neokleous Brothers και ανάδοχος για εκθέματα/ εξοπλισμό οι The Camassa touch Ltd με ποσό συμβολαίου €247.700+ΦΠΑ

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως το έργο περιλαμβάνει χώρους ενημέρωσης με πινακίδες και άλλες διαμορφώσεις καθώς και χώρους εκθεμάτων για την πτηνοπανίδα και τη χερσαία Χλωρίδα και οικότοπους του Ακάμα, υποδοχή / γραφείο / πωλητήριο, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής και κουζίνας.

Όλοι οι χώροι (εσωτερικοί και εξωτερικοί) συνέχισε, θα είναι προσβάσιμοι για ΑΜΕΑ, ιδιαίτερα οι χώροι των εκθεμάτων, οι εγκαταστάσεις των οποίων προσφέρουν την άνετη θέαση και προσέγγιση. Η έκταση του κτιρίου ανέρχεται στα 210τ.μ.

Πρόκειται, είπε η κ. Λάμπρου, για το παλαιό κτίριο της ΣΠΕ που παραχωρήθηκε μακροχρόνια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κάθηκα.

ΚΥΠΕ