Ο κίνδυνος μόλυνσης εν ώρα πτήσης είναι εξαιρετικά χαμηλός, ιδιαίτερα συγκριτικά με άλλους εσωτερικούς χώρους, καθώς τα αεροπλάνα τύπου Airbus διαθέτουν το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού, σημειώνει ο καπετάνιος της Cyprus Airways, Ανδρέας Γεωργίου. 
 
Κι αυτό επειδή η ροή του αέρα εντός του αεροσκάφους γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται από την οροφή του αεροσκάφους, κατά ένα μέτρο το δευτερόλεπτο και εξέρχεται από το πάτωμα. Επομένως, δεν υπάρχει εξάπλωση μικροβίων μεταξύ των σειρών των καθισμάτων.
 
Όπως εξηγεί ο κυβερνήτης  Ανδρέας Γεωργίου, ο αέρας εντός της καμπίνας ανανεώνεται κάθε 2-3 λεπτά με αέρα εξωτερικά του αεροσκάφους, σε αντίθεση με άλλους εσωτερικούς χώρους όπως δωμάτια νοσοκομείων και αίθουσες διδασκαλίας όπου ο αέρας ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά και γραφεία κάθε 20 λεπτά. 
 
Επιπλέον, ο αέρας φιλτράρεται μέσω εξειδικευμένων φίλτρων HEPA σε τακτά διαστήματα. Η τεχνολογία HEPA αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό για την αποτροπή διάδοσης ραδιενεργών ρύπων του αέρα και εντάχθηκε στα αεροπλάνα τύπου Airbus to 1994. Τα φίλτρα HEPA είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε κλινικά περιβάλλοντα, όπως χειρουργεία και απορροφούν 99,99% των ιών και μικροβίων. 
 
Στη Cyprus Airways για την προστασία του προσωπικού και των επιβατών, τα αεροσκάφη Airbus 319 (τύπου A320), απολυμαίνονται μετά από κάθε πτήση και εφαρμόζονται τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα υγιεινής σύμφωνα με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και των κατευθυντήριων γραμμών της κατασκευάστριας εταιρείας (Airbus), καταλήγει ο κυβερνήτης της Cyprus Airways.
 
Όπως εξηγεί η Airbus, ο αέρας ρέει από πάνω προς τα κάτω με ρυθμό ένα μέτρο ανά δευτερόλεπτο και στη συνέχεια εξάγεται  μέσω του δαπέδου. Η ροή αέρα με τον τρόπο αυτό αποτρέπει τη διαμήκη κίνηση, οπότε ο αέρας δεν διακινείται μεταξύ των γειτονικών σειρών καθισμάτων.