Η προεκλογική των likes, των ψεύτικων λογαριασμών στα social media και γενικά ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα μαζέψει τους περισσοτέρους ψηφοφόρους σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση! Αυτή είναι η τάση της προεκλογικής κούρσας μέχρι τώρα για τις Προεδρικές του Ιανουαρίου 2023. Από ουσία και από πολιτική, τίποτα για την ώρα.

Το νέο φρούτο της εποχής, τα social media, έχουν δώσει άλλο αέρα και στίγμα στον προεκλογικό αγώνα. Καμία φορά, μάλιστα, διαβάζοντας διάφορες αναρτήσεις από διάφορους υποστηρικτές διερωτάσαι πόσο χαμηλά έχει φτάσει το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και το επίπεδο ενός ατόμου, που τρέχει να υποστηρίξει τον υποψήφιό του, λες και εάν δεν γράψει κάτι θα του θυμώσει! Ένας ανελέητος πόλεμος και ένα μεγάλο ξεκατίνιασμα από τους διάφορους υποστηρικτές των υποψηφίων Προέδρων, που στο τέλος της ημέρας είναι άξιο απορίας αν αξίζει να ασχοληθείς ή ακόμη και να κατέλθεις στην κάλπη! Από ουσία δυστυχώς τίποτα…

Το νέο φρούτο των τελευταίων ημερών είναι οι fake λογαριασμοί στα social media τους οποίους όπως υποστηρίζει ο κατ’ ισχυρισμόν πρώην συνεργάτης του Χριστοδουλίδη, δημιουργήθηκαν κατ’ εντολή (αν ισχύει κάτι τέτοιο) του τελευταίου, με σκοπό να απαντούν με σχόλια κάτω από διάφορες αναρτήσεις! Μεγάλη είδηση… λες και είναι η πρώτη φορά που ακούμε ή βλέπουμε ψεύτικους λογαριασμούς στο διαδίκτυο! Κάποιοι κάνουν λες και ανακάλυψαν την ταχινόπιτα! Το πιο τραγελαφικό είναι ότι πολλοί από αυτούς που διαμαρτύρονται σήμερα για αυτούς τους ψεύτικους λογαριασμούς, έχουν στη λίστα φίλων τους δεκάδες άλλα fake accounts που στηρίζουν άλλον υποψήφιο και αναπαράγουν ή επικροτούν τις διάφορες αναρτήσεις τους!

Τώρα για το πρόσωπο που φαίνεται να έδωσε τις συνομιλίες του Facebook προς δημοσιοποίηση, τι να σχολιάσω! Πόσος ξεπεσμός ρε παιδί μου, να φτάσεις σε σημείο να αποκαλύπτεις προσωπικές συνομιλίες (αν όντως είναι αυθεντικές)! Και πάλι διερωτώμαι τι άλλο θα σκαρφιστούν για να σπιλώσουν έναν υποψήφιο αντίπαλό τους! Ως σκεπτόμενος πολίτης διερωτώμαι, είναι υγιής προεκλογική αυτή που ζούμε; Δυστυχώς όχι!

Μέσα σε αυτό τον βούρκο των social mediα, καθημερινά βλέπουμε μια τεράστια κατρακύλα του πολιτικού διαλόγου και την απουσία πολιτικών επιχειρημάτων. Οπότε, καλό θα ήταν κάποιοι να χαλαρώσουν και να μη νομίζουν πως θα εκλέξουν τον υποψήφιό τους μέσω των ψεύτικων προφίλ και των διαφόρων στρατευμένων αναρτήσεων, που απευθύνονται σε σκληροπυρηνικούς οπαδούς κερκίδας παρά σε υγιώς σκεπτόμενους πολίτες.

Καλό θα ήταν οι υποψήφιοι να αφήσουν στην άκρη την πολιτική των likes και των χορηγούμενων αναρτήσεων αφού αυτά ευτυχώς σήμερα έχουν πέραση μόνο σε εκείνους που τρώνε κουτόχορτο. Καλύτερα να δουν πώς θα πείσουν τον κόσμο να κατέλθει στις κάλπες και να μην τους απαξιώσει για άλλη μια φορά! Είναι καιρός επιτέλους, αυτοί που θέλουν να αναλάβουν το τιμόνι αυτού του ταλαίπωρου τόπου, να κοιτάξουν στα μάτια τους πολίτες και να προτείνουν εφικτές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τον κοσμάκη, όπως η ακρίβεια, η φτώχεια, οι ραγδαίες αυξήσεις στα καύσιμα και ρεύμα, το μεταναστευτικό, τα τσουχτερά ενοίκια, τα διάφορα σκάνδαλα που ταλανίζουν το νησί των Αγίων μας…

Καλό θα ήταν επίσης, οι διάφοροι μνηστήρες που φιλοδοξούν να στρογγυλοκαθήσουν στην προεδρική καρέκλα για την επόμενη πενταετία, να ακούσουν και να πείσουν τους πολίτες με σοβαρά επιχειρήματα και να παρουσιάσουν τον πραγματικό εαυτό τους καθώς οι τελευταίοι έχουν μπουχτίσει να ακούνε κούφιες υποσχέσεις και ανέξοδα μεγάλα λόγια και δεσμεύσεις. 

Καιρός να προσπεράσουμε τις εύηχες ατάκες και τα όμορφα συνθήματα, που σε αρκετές περιπτώσεις στερούνται ουσίας. Ας αντιληφθούν επιτέλους οι μνηστήρες πως ούτε τα likes ούτε και τα shares μετράνε ως ψήφοι!

Ελπίζουμε ότι έστω και στους τέσσερις περίπου μήνες που απέμειναν μέχρι τις εκλογές θα δούμε το πολιτικό επίπεδο να ανεβαίνει σε υποφερτό βαθμό, για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών ούτως ώστε να οδηγηθούν στις κάλπες.