Σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν την Παρασκευή τα δύο αδέλφια, 32 και 42 χρόνων που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 35χρονου Νίκου Αγγελή, ο οποίος απεβίωσε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Αν και αρχικά η Αστυνομία διερευνούσε υπόθεση φόνου εκ προμελέτης σε βάρος των δύο αδελφιών, το αδίκημα δεν περιλήφθηκε στο κατηγορητήριο. Ο 42χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, που επισύρει μέχρι και διά βίου φυλάκιση και η 32χρονη αδελφή του αυτήν των γραπτών απειλών για φόνο, που επισύρει φυλάκιση μέχρι και επτά χρόνια.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 42χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη και άφησε ελεύθερη την 32χρονη, υπό τον όρο να υπογραφεί εγγύηση ύψους €20,000 από αξιόχρεο εγγυητή. Οι κατηγορούμενοι θ’ απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 31 Οκτωβρίου στο Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος Αγγελή είχε εντοπιστεί αιμόφυρτος στο σπίτι του από συγγενικά του πρόσωπα το απόγευμα της 29ης Αυγούστου. Αρχικά είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λάρνακας και όταν διαπιστώθηκε πως υπέστη κάταγμα κρανίου διακομίστηκε εσπευσμένα στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.