Πρόσωπο 26 χρονών από τη Λάρνακα είναι ύποπτο για το προχθεσινό επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από οικία στην οδό Μακεδονίας στον Άγιο Ανδρέα Λευκωσίας, σε κοντινή απόσταση από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ο νεαρός συνελήφθη χθες από την Αστυνομία, ενώ οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο ενέκρινε αίτημα ανακριτή του ΤΑΕ για έκδοση διατάγματος 8ήμερης προσωποκράτησης.

Να σημειωθεί ότι στον 26χρονο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει πριν από περίπου εννέα χρόνια, όταν ήταν ανήλικος, και είχε αποφυλακιστεί την περασμένη Παρασκευή λίγο πριν σημειωθεί το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Οι εξεταστές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που τοποθετούν τον 26χρονο στο όχημα μαύρου χρώματος με φιμέ τζάμια, στο οποίο επέβαινε το άτομο το οποίο πυροβόλησε πέντε με έξι φορές στον αέρα.

Ο συλληφθείς, πάντως, αρνείται κάθε ανάμειξη με την εν λόγω υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι όπως είχε γράψει και χθες ο «Φ» η Αστυνομία αρχικά εξέταζε το ενδεχόμενο η εγκληματική ενέργεια να είχε ως στόχο γνωστό επιχειρηματία στον οποίο ανήκουν ακίνητα στην περιοχή. Ωστόσο, σημειώναμε πως στη συνέχεια οι έρευνες στράφηκαν αλλού και διερευνάτο ο ρόλος ατόμου που είχε αποφυλακιστεί.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν προχθές γύρω στις 11:20, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ο φυσικός αυτουργός ή οι αυτουργοί της εγκληματικής ενέργειας, προσέγγισαν την οδό Μακεδονίας με όχημα που είχε καλυμμένους τους αριθμούς εγγραφής του, ήταν μαύρου χρώματος και είχε φιμέ τζάμια.

Το όχημα εισήλθε σε σημείο της συγκεκριμένης οδού παραβιάζοντας των κώδικα οδικής κυκλοφορίας (υπήρχε πινακίδα μονοδρόμησης) και εν συνεχεία ρίφθησαν πέντε πυροβολισμοί στον αέρα. Ακολούθως το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και αποχώρησε από το σημείο.