Το δικό του στίγμα δίνει από την αρχή της ανάληψης της υπουργίας του, ο Μάριος Χαρτσιώτης.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τράβηξε εξ αρχής τις κόκκινες γραμμές του, στέλνοντας το μήνυμα προς την Αστυνομία ότι αυτά που γίνονταν μέχρι σήμερα δεν θα γίνονται πλέον ανεκτά.

Ως πρώτο μέτρο για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, είναι οι οδηγίες που δόθηκαν στον Αρχηγό Αστυνομίας, για εμφάνιση σε καίρια σημεία των πόλεων, ένοπλων ένστολων αστυνομικών οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί διακριτικά, ώστε να σταλεί το μήνυμα πως οτιδήποτε συμβεί είναι έτοιμοι να παρέμβουν.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι ένοπλοι αστυνομικοί είτε θα προέρχονται από την ΜΜΑΔ είτε από την ομάδα «Ζ» των μοτοσικλετιστών και θα βρίσκονται ανά ομάδες σε κεντρικούς χώρους όλων των πόλεων, ώστε με την παρουσία τους να στέλλεται το μήνυμα στους πολίτες ότι υπάρχει ασφάλεια.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, ο υπουργός Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να παταχθεί το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα και κυρίως να σταματήσει η παράνομη είσοδος επικίνδυνων αντικειμένων στις κερκίδες, ζήτησε από τον Αρχηγό Αστυνομίας, κάθε Δευτέρα μετά που θα ολοκληρώνεται η αγωνιστική, ονομαστικό κατάλογο των αστυνομικών που είχαν την ευθύνη ελέγχου σε κάθε είσοδο των σταδίων.

Με τον τρόπο αυτό, σκοπείται να τερματιστεί η απόσειση ευθυνών από την Αστυνομία για τα όσα παράνομα αντικείμενα εισέρχονται στα γήπεδα, με αποτέλεσμα βεγγαλικά, κροτίδες και φωτοβολίδες να εισάγονται κατά εκατοντάδες, παρά τους υποτιθέμενους ελέγχους που γίνονται. Παράδειγμα είναι ο προχθεσινός αγώνας στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου παρά τους ελέγχους είχαν ανάψει δεκάδες βεγγαλικά στις κερκίδες δημιουργώντας μια επικίνδυνη κατάσταση.

Πάντως, σήμερα κατά την πρώτη επαφή του με την ηγεσία της Αστυνομίας και τους αστυνομικούς διευθυντές, διοικητές και τμηματάρχες, ο κ. Χαρτσιώτης φρόντισε να στείλει ξεκάθαρα το μήνυμα σε σχέση με την κλονισμένη εμπιστοσύνη του κοινού, πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε λάθη ή παραλείψεις, ούτε άλλη πίστωση χρόνου. Η αποτελεσματικότερη διαχείριση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη χώρα μας πρέπει να είναι άμεση και τα δείγματα γραφής απτά και διακριτά από όλους τους πολίτες», ανέφερε.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταφέρει τα μηνύματά του απ’ ευθείας και στους αστυνομικούς κατά τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, «έτσι ώστε μαζί με τον Αρχηγό Αστυνομίας και την υπόλοιπη ηγεσία να καθορίσουμε τους στόχους για ένα πιο ενισχυμένο πλάνο αστυνόμευσης με άμεση ενίσχυση των σταθμών/τμημάτων και υπηρεσιών της πρώτης γραμμής, πιο έντονη παρουσία της Αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε όλες τις κλήσεις των πολιτών».