Η άμεση επέμβαση και αυτοθυσία αστυνομικών στην Πάφο απέτρεψε τραγωδία στη θάλασσα.

Ένας 20χρονος τουρίστας παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν και σήμερα, πήγε για κολύμπι, κινδύνευσε ωστόσο με πνιγμό λόγω της έντονης θαλασσοταραχής.

Ο 20χρονος, που κατάγεται από την Εσθονία και βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην Πάφο για διακοπές, άρχισε να καλεί σε βοήθεια και για καλή του τύχη στο σημείο βρισκόταν περίπολο της Αστυνομίας.

Δύο μέλη της Λιμενικής και ένα μέλος της ΑΔΕ Πάφου, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν, έπεσαν στο νερό με αυτοθυσία καταφέρνοντας να ανασύρουν το νεαρό στην ακτή μετά από αρκετά λεπτά μάχης με τα κύματα.

Στην προσπάθεια τους αυτή, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανταποκρινόμενα ξανά στην αποστολή τους, μέλη της Αστυνομίας παρείχαν βοήθεια σε πρόσωπο που κινδύνεψε η ζωή του σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.30 το πρωί σήμερα, η Αστυνομία ανταποκρίθηκε σε πληροφορία για πρόσωπο, το οποίο ενώ βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου λόγω θαλασσοταραχής κινδύνευε η ζωή του.

Για τη διάσωσή του, στην περιοχή μετέβη σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς επίσης και μέλη της ΑΔΕ Πάφου.

Δύο μέλη της Λιμενικής και ένα μέλος της ΑΔΕ Πάφου, βούτηξαν στη θάλασσα, όπου τον μετέφεραν με ασφάλεια στη στεριά.

Τόσο ο λουόμενος, ηλικίας 20 ετών, όσον και τα τρία μέλη της Αστυνομίας φέρουν ελαφρά τραύματα.