Λανθασμένη χαρακτήρισε την απόφαση της ΚΟΠ να επιτρέψει την παρουσία οπαδών της θεωρητικά φιλοξενούμενης ομάδας στο χθεσινό τοπικό ντέρμπι (Απόλλων – ΑΕΛ), ο πρόεδρος της «Ισότητας», Νίκος Λοϊζίδης. «Δεν έπρεπε το μέτρο απαγόρευσης να ισχύσει από την ερχόμενη Κυριακή αλλά από χθες».

Φανερά προβληματισμένος ο κ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε στις ελλιπείς εγκαταστάσεις των γηπέδων, καταγγέλλοντας πως παρόλο που έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας στις εισόδους του γηπέδου, οι φωτοβολίδες και άλλα πράγματα πέρασαν στις κερκίδες «από τις τρύπιες εγκαταστάσεις του γηπέδου «Αλφαμέγα» και βρίσκονταν μέσα εδώ και μέρες». «Δεν πρόκειται η Αστυνομία να φρουρεί ένα γήπεδο μια εβδομάδα, δεν έχουμε γήπεδα που μπορεί να λειτουργήσει σωστά η κάρτα φιλάθλου, δεν έχουμε εγκαταστάσεις», τόνισε.  

Παράλληλα, σημείωσε πως η απόφαση για την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων τον βρίσκει σύμφωνο, καθώς, όπως είπε, «πλέον φτάσαμε σε σημείο που δεν μπορούμε να ρισκάρουμε οτιδήποτε». Επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στους αρμόδιους, ο κ. Λοϊζίδης απηύθυνε το ερώτημα αν μπορούν σήμερα να παραδώσουν στην Αστυνομία με ταυτοποίηση, σύμφωνα με την «περιβόητη» κάρτα φιλάθλου, τα πρόσωπα και των χιλίων οπαδών και τα ονόματα τους. «Μπορούν; Δεν μπορούν, άρα δεν θα ανοίγουν οι κερκίδες των φιλοξενούμενων. Από τη στιγμή που κάποιοι πάνε στα γήπεδα προκαλώντας αυτά τα επεισόδια, δεν πρόκειται η Αστυνομία να έρθει σε αντιπαράθεση με αυτούς τους ανεγκέφαλους. Δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στα γήπεδα».

Όπως επεσήμανε ο κ. Λοϊζίδης, η Αστυνομία δεν μπορεί να σπαταλά το 1/3 της Δύναμης για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.  Κληθείς να σχολιάσει πως θα χειριστεί η Δύναμη το ενδεχόμενο να προκαλούνται επεισόδια έξω από τα γήπεδα ή στα ΣΥ.ΦΙ. τόνισε πως τα μέλη της Αστυνομίας θα είναι εκεί με ισχυρή παρουσία. «Αν αποτύχουμε ως Αστυνομία, τουλάχιστον, θα ξέρουμε πως αποτύχαμε εκεί έξω αλλά δεν θα ρισκάρουμε τις ζωές των ανθρώπων στα γήπεδα», ανέφερε.