Το σημαντικό πρόβλημα των διαρρήξεων και κλοπών στην Πάφο απασχολεί έντονα την Αστυνομική Διεύθυνση της επαρχίας. Αν και η Πάφος δεν μαστίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο άλλες περιοχές από οργανωμένα και σοβαρά εγκλήματα, εντούτοις το πρόβλημα των διαρρήξεων και κλοπών έχει καταστεί μάστιγα.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο τραπέζι της ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου βρίσκεται πλέον η στελέχωση και άλλων περιπόλων της Αστυνομίας Πάφου τα οποία θα είναι επιφορτισμένα αποκλειστικά με το θέμα της αντιμετώπισης διαρρήξεων και κλοπών. Οι εν λόγω ομάδες θα ασχολούνται σε μόνιμη βάση με τη μάστιγα, όπως εξελίσσεται στην Πάφο, των διαρρήξεων και κλοπών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίζεται άμεσα και καίρια το φαινόμενο.

Βάσει του σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα επιπρόσθετα περίπολα θα αρχίσουν τη δράση τους στην πόλη της Πάφου άμεσα, θέλοντας συν τοις άλλοις να καταστήσουν σαφή την παρουσία τους και την εξειδικευμένη ενασχόληση τους με το ζήτημα, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ιδίως μετά και τα αυξημένα και σοβαρά περιστατικά που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.