Κυπριακή παρουσία αστυνομικών θα υπάρχει στο Παρίσι για να συνδράμουν στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού.

Σχετικό αίτημα των γαλλικών αρχών ήρθε πρόσφατα στην Κυπριακή Αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ήταν συγκεκριμένο.

Οι Γάλλοι ζητούσαν δύο ανιχνευτικά σκυλιά με τους χειριστές τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, η κυπριακή Αστυνομία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα των γαλλικών αρχών, ωστόσο, η παρουσία των δύο κυπρίων αστυνομικών με τους σκύλους τους, πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Γι’ αυτό και ετοιμάζεται πρόταση από τον υπουργό Δικαιοσύνης ώστε η αποστολή να εγκριθεί και τα δύο μέλη της δύναμης να ετοιμάζουν βαλίτσες.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα επισήμως στη Γαλλία, λόγω μαζικής συσσώρευσης πολιτών για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για ανιχνευτικούς σκύλους για σκοπούς ελέγχου για εκρηκτικές ύλες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, παρόμοιο αίτημα για παροχή συνδρομής στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων διαβιβάστηκε και στην Εθνική Φρουρά.