Επεισοδιακή ήταν η νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό, με Πυροσβεστική και Αστυνομία να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Γύρω στις 10.30 χθες βράδυ, η Αστυνομία έγινε δέκτης τηλεφωνημάτων που ανάφεραν ότι, στο δρόμο Ύψωνα προς Ερήμη, υπήρχαν συγκεντρωμένα αρκετά νεαρά πρόσωπα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και έριχναν βόμβες μολότοφ και κροτίδες σε διερχόμενα οχήματα. Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Αντιοχλαγωγικής ομάδας και της ΜΜΑΔ τα οποία μόλις στάθμευσαν τα περιπολικά, δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου άτομα με βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα ευθείας τροχιάς, κροτίδες και πέτρες. Τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν στη χρήση χημικών για τη διάλυση των πιο πάνω ατόμων.

Κατά την επίθεση, τα πιο πάνω πρόσωπα έθεσαν φωτιά σε ένα από τα υπηρεσιακά οχήματα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ άλλα τέσσερα περιπολικά οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές. Τα πιο πάνω πρόσωπα, εκμεταλλευόμενα και την απουσία φωτισμού στη συγκεκριμένη περιοχή, τράπηκαν σε φυγή. Από το σημείο εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο μπουκάλια τα οποία περιείχαν εύφλεκτη ύλη και εντοπίστηκαν κοντά στο περιπολικό που καταστράφηκε από τη φωτιά.

Επίσης, γύρω στις 4.10 χθες το απόγευμα, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο το οποίο κινείτο σε περιοχή κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στη Λεμεσό. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 18χρονος κάτοικος Λεμεσού και κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στον χώρο αποσκευών του οχήματος του, μια τσάντα η οποία περιείχε συνολικά 1,807 εργοστασιακές κροτίδες. Ο 18χρονος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου καταδικάζει σφοδρά την απαράδεκτη επίθεση που «δέχθηκαν Αστυνομικοί συναδέλφοι μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους στον Ύψωνα πριν από λίγη ώρα ευτυχώς χωρίς τραυματίες».

«Παραμένουμε στο πλευρό των  συναδέλφων και ενημερώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους επιθέσεις προς τους συναδέλφους μας χωρίς ατιμωρησία σε όσους ευθύνονται» σημείωσε.

«Είμαστε ταγμένοι στο καθήκον και η αντίδραση μας θα είναι δυναμική. Επίθεση σε συνάδελφο σημαίνει επίθεσή σε όλη την οικογένεια της Αστυνομίας», κατέληξε.