Βλέπει πολιτικά κίνητρα πίσω από κακόβουλες ζημιές στο όχημά του ο δημοτικός σύμβουλος Δρομολαξιάς, Σάββας Κυριάκου, ο οποίος προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα. Το αυτοκίνητο του δημοτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ βρισκόταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης του γηπέδου της περιοχής στο οποίο διοργανώθηκαν πασχαλινά παιχνίδια. Άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του οχήματος, καθώς και αυτό δεύτερου αυτοκινήτου που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Μιλώντας στο philenews ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως στόχος ήταν δύο αυτοκίνητα που είχαν την ίδια μάρκα. «Δεν το έκαναν για να κλέψουν επειδή μέσα ήταν το τσαντάκι της γυναίκας μου και άλλα προσωπικά μας αντικείμενα που δεν τα άρπαξαν».

Υποδεικνύοντας πως δεν έχει διαφορές με κανένα, υποστήριξε πως κάποιοι θέλουν να του κλείσουν το στόμα. «Υπάρχουν μάρτυρες για το περιστατικό και έγινε καταγγελία στην Αστυνομία. Με λυπεί το γεγονός, είμαι για τρίτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρώτη φορά συμβαίνει αυτό.

Κάποιοι θέλουν να μου κλείσουν το στόμα για να μην εκφράζομαι δημόσια. Έχουμε το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφραζόμαστε. Είμαστε υπό τρομοκρατία και εγώ και η οικογένειά μου».

Η Αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες για το περιστατικό σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες.

«Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την ευρύτερη κοινωνία»

Το περιστατικό καταδίκασε η Επαρχιακή Γραμματεία του ΔΗΣΥ Λάρνακας, αναφέροντας πως «το θλιβερό γεγονός εκτυλίχθηκε σε μια μέρα χαράς, σε μια μέρα που γιορτάζαμε τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, τη νίκη της υπέρτατης θυσίας του Θεανθρώπου».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία που στρέφεται σε «συγκεκριμένη κατεύθυνση». «Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την ευρύτερη κοινωνία και προσβάλλουν τον καθένα προσωπικά», σημειώνει η Επαρχιακή Γραμματεία του ΔΗΣΥ που κάλεσε την Αστυνομία να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για διερεύνηση της υπόθεσης.

«Παράλληλα, καλούμε το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προστατεύσουν ως οφείλουν την κοινωνία από τέτοιες ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές», προστίθεται.