Τον Σεπτέμβριο 2022, μετά από συμφωνία με τις συντεχνίες των εργαζομένων, μπήκε σε εφαρμογή πρόγραμμα απογευματινής εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια, σε εθελοντική βάση, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Κατά το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του, έγιναν πέραν των 1.100 χειρουργικών επεμβάσεων, εξετάσθηκαν περίπου 2.500 ασθενείς στα Εξωτερικά Ιατρεία και έγιναν γύρω στις 2.500 εξιδεικευμένες ιατρικές πράξεις στην εξωνοσοκομειακή φροντίδα υγείας.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα, ήταν ότι, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα αυξήθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας και μειώθηκαν αρκετά οι λίστες αναμονής.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα αρχίσει η συζήτηση και η διαβούλευση για πιθανή αύξηση των απογευματινών ιατρείων, ειδικά σε ειδικότητες που έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής και είμαστε σίγουροι ότι, εκεί και όπου υπάρχει η δυνατότητα, θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι, για τις περισσότερες ειδικότητες, υπάρχει διαθεσιμότητα ραντεβού σε σύντομο χρονικό διάστημα και η διευθέτηση μπορεί να γίνει, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.

ΚΥΠΕ