Νέα καταγγελία έφθασε στα χέρια του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, σύμφωνα με την οποία πυροβόλησαν με οπλότοξο τουλάχιστον 5 γάτες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τουλάχιστον 5 γάτες πυροβολήθηκαν με οπλοτόξο, από τις οποίες η μία πέθανε, τρεις διασώθηκαν, ενώ για ακόμη μία γίνεται προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό της από εθελοντές διασώστες.

Το μακάβριο αυτό γεγονός ξεκίνησε από το Σάββατο και συνεχίστηκε μέχρι και την Δευτέρα της Καθαράς στην περιοχή Περνέρα, όπως υποστηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τουρίστες, που ήρθαν στην Κύπρο για διακοπές, αντιμετώπισαν αυτή τη θλιβερή κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταγγελία: Έδεσαν σκύλο σε όχημα και τον έσερναν (Bίντεο & Εικόνες)

Η υπόθεση έχει ήδη καταγγελθεί στην Αστυνομία Παραλιμνίου, έγιναν επισκέψεις στην περιοχή και κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους τουρίστες, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σίτιζαν γάτες στην περιοχή, που διέμεναν.

Το σοκαριστικό αυτό γεγονός κατέγραψαν οι τουρίστες, μέσα απο φωτογραφίες, που στάλησαν στο Κόμμα για τα Ζώα.

Όπως αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα, από το φωτογραφικό υλικό και την μαρτυρία φαίνεται καθαρά η τραγική κατάσταση, στην οποία περιήλθαν τα αθώα ζώα.

Τονίζει και πάλι ότι η κατοχή και η χρήση πυροβόλων ή μη πυροβόλων όπλων ρυθμίζονται από τη σχετική νομοθεσία (113(Ι)2004 και οι ποινές συνιστούν 2 χρόνια φυλάκιση ή 5 χιλιάδες ευρώ ή και τα δύο, ενώ καλεί τον Αρχηγό Αστυνομίας και τις υπηρεσίες του κράτους, όπως άμεσα διαλευκάνουν την υπόθεση και εάν και εφόσον στοιχειοθετηθεί ποινικά η υπόθεση, τότε οι φερόμενοι ένοχοι να οδηγηθούν εκεί και όπως τους αξίζει.