Εντός του Μαΐου αναμένεται να γίνουν κινήσεις ως προς τις ιδιωτικές ποινικές διώξεις σε σχέση με τον θάνατο του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου το 2006 στη Λεμεσό.  

Όπως έγραψε την περασμένη βδομάδα ο «Φ», η Αστυνομία με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας έχει παραδώσει στην μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, όλο το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε κατά τις τελευταίες έρευνες ύστερα και από το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου. Το υλικό αυτό θα μελετηθεί από το δικηγόρο της οικογένειας Κρις Τριαναταφυλλίδη, ώστε ν’ αποφασιστεί εναντίον ποιων προσώπων θα καταχωρηθούν ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις.  

Χθες ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι τα πορίσματα για την υπόθεση μαρτυρούν ότι ο θάνατος του εθνοφρουρού δεν οφειλόταν σε αυτοκτονία, αλλά σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του από τρίτα πρόσωπα. Τώρα, είπε θα μελετήσει τις καταθέσεις που λήφθηκαν από τους ποινικούς ανακριτές, κατά ακολουθία του πορίσματος Μάτσα-Αλεξόπουλου, για να προχωρήσει στην καταχώρηση ιδιωτικών ποινικών υποθέσεων εναντίον όσων ήταν υπεύθυνοι να διερευνήσουν τον θάνατο του Θανάση Νικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όπως επεσήμανε στα πορίσματα των δύο ποινικών ανακριτών αλλά και του εγνωσμένου κύρους  θανατικού ανακριτή από την Ελλάδα, αμφισβητούνται εντονότατα τα ευρήματα που έγιναν τότε «κατά τρόπο πρόχειρο και αμελή» ότι ο Θανάσης Νικολάου είχε αυτοκτονήσει. «Από ότι καταγράφεται σε αυτά τα πορίσματα ο Θανάσης βρέθηκε νεκρός υπό συνθήκες που δεν συνάδουν με αυτοκτονία αλλά με βίαιη αφαίρεση της ζωής του από τρίτα πρόσωπα. Δυστυχώς μετά από 17 χρόνια μπορεί εκείνα τα τρίτα πρόσωπα να είναι δύσκολο πλέον να εξευρεθούν, δεν λέω αδύνατο, λέω δύσκολο, δεν είμαι ανακριτής» πρόσθεσε. Παρατήρησε περαιτέρω πως αποτελεί γεγονός ότι δεν έχει γίνει η ενδελεχής έρευνα ευθύς εξαρχής από εκείνους που έπρεπε να την κάνουν. «Αυτά τα πρόσωπα έχουν ευθύνη και θα έπρεπε να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης για τον τρόπο που διερευνήθηκε ο θάνατος αυτού του παιδιού», σημείωσε. 

Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταδικαστεί από το ΕΔΑΔ σε αποζημιώσεις στην οικογένεια του Θανάση, λόγω αμελούς διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ εκκρεμεί στην Κύπρο και αστική αγωγή της οικογένειας κατά της Δημοκρατίας.  

Στο μεταξύ, η μητέρα του Θανάση, επανήλθε πρόσφατα με νέα ανάρτησή της αναφέροντας ότι «τον σκότωσαν διότι αντιλήφθηκε να διακινούν ναρκωτικά στο στρατόπεδο». Η κ. Αντριάνα έγραψε ότι σκότωσαν ένα στρατιώτη που ήρθε από την άλλη άκρη της γης, την Αυστραλία, να υπηρετήσει οικειοθελώς την Κύπρο, αφιλοκερδώς. Μόνο οι χειρότεροι εχθροί μιας χώρας θα μπορούσαν  να σκοτώσουν ένα στρατιώτη εν ώρα υπηρεσίας του στην Ε.Φ. Τί έχουν να κερδίσουν και προστατεύουν τους δολοφόνους και τους υπαίτιους  με τόση μανία εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια, διερωτάται η χαροκαμένη μάνα.