Έφεση για να προσβάλει την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, μέσω του νέου συνηγόρου υπεράσπισής του, Γιάννη Πολυχρόνη.

Ο καταδικασθείς ιεράρχης που κρίθηκε ένοχος για άσεμνη επίθεση σε γυναίκα το 1981 στο γραφείο του, θεωρεί πως δεν έτυχε δίκαιης δίκης επειδή σύμφωνα με τον δικηγόρο του λόγω του χρόνου που παρήλθε δεν είχε την ευκαιρία να καλέσει ουσιώδεις μάρτυρες, οι οποίοι είτε απεβίωσαν είτε έχουν άνοια.

Υπενθυμίζεται πως την 1η Ιουνίου, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή, με το Δικαστήριο να κατακεραυνώνει τις πράξεις του και να ψέγει το γεγονός πως δεν επέδειξε μεταμέλεια. Σημειώνεται πως η έφεση που υποβλήθηκε δεν αφορά στην ποινή που επιβλήθηκε, αλλά μόνο στην απόφαση.

Εν τω μεταξύ συνέρχεται την ερχόμενη Τρίτη 13 Ιουνίου η Ιερά Σύνοδος, τα μέλη της οποίας θα εξετάσουν το θέμα και αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον του καταδικασθέντος Μητροπολίτη. Έξω από την Ιερά Αρχιεπισκοπή την ώρα που θα συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από το γυναικείο κίνημα ΠΟΓΟ και το Δίκτυο Ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών.