Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών της νεοσύστατης Ακαδημίας της Νομικής Υπηρεσίας, διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Η έννοια του δημοσίου συμφέροντος στην κυπριακή έννομη τάξη και πέραν αυτής», την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, στις 9:30 π.μ., στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία», όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της Νομικής Υπηρεσίας.

Επισημαίνεται ότι χαιρετισμούς στο συνέδριο θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αντώνης Λιάτσος. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Didier Reynders.

Ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι ο Υπουργός Επικρατείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και τέως Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Καθηγητής Βασίλειος Σκουρής, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα «Η έννοια του δημοσίου συμφέροντος στο διοικητικό δίκαιο», καθώς και ο δικηγόρος και καθηγητής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «Το Δημόσιο Συμφέρον ως λόγος περιορισμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Λ. Σαββίδης, θα παρουσιάσει την εισήγηση «Το δημόσιο συμφέρον στην κυπριακή έννομη τάξη», ενώ από την πλευρά του, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Σάββας Α. Αγγελίδης, θα αναπτύξει το θέμα «Δημόσιο συμφέρον και άσκηση ποινικών διώξεων».

Προστίθεται ότι οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετάσχουν η Δικαστής Άννα Μαρκουλλή, Πρόεδρος Τμήματος Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, ο Πόλυς Πολυβίου, Δικηγόρος και ο Ηλίας Στεφάνου, Δικηγόρος. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Χριστόφορος Χριστοφή, Δικηγόρος.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα γίνει επίσης η επίσημη εξαγγελία της Ίδρυσης της Ακαδημίας, καθώς και η παρουσίαση των στόχων, των πυλώνων και του πλάνου δράσης της από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας δρα Δέσποινα Κυπριανού, Υπεύθυνη Ακαδημίας Νομικής Υπηρεσίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του καναλιού της Νομικής Υπηρεσίας στο YouTube, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΚΥΠΕ